El Pentàgon publica el vídeo del dron accidentat que desmenteix la versió russa

El clip mostra com un caça rus aboca carburant contra l'aeronau i li danya una hèlix

Moment en que un caça rus expulsa carburant per a inutilitzar el dron / Exèrcit dels EUA via Reuters

El Pentàgon ha publicat el vídeo que suposadament va captar el dron espia que es va estavellar al Mar Negre. El clip, de quaranta segons, desmenteix la versió russa, que negava qualsevol intervenció en l'abatiment del dron. El vídeo (editat per l'exèrcit nord-americà) mostra en ordre cronològic la seqüència. S'hi veu com un avió militar rus Su-27 s'aproxima a un dron MQ-9 nord-americà, l'aboca carburant i danya, amb un colp, una hèlix de l'aeronau. Les imatges semblen corroborar la versió que l'exèrcit nord-americà havia anticipat sobre els fets.

El Ministeri de Defensa rus havia atribuït l'accident a les "maniobres agudes" del dron, assegurant que els seus caces no hi van entrar en contacte. El Departament de Defensa dels EUA va cridar a consultes l'ambaixador rus a Washington en senyal de protesta. Anatoli Antónov va defendre la versió de Moscou i alhora va culpar l'exèrcit estatunidenc d'acostar-se a l'espai aeri de Crimea, en què els russos operen des de l'annexió de 2014, per a obtenir informació en favor d'Ucraïna.

Es tracta del primer incident directe entre els Estats Units i la Rússia des que va començar la guerra d'Ucraïna, una topada que ha empitjorat les ja tenses relacions entre Washington i Moscou. No obstant l'encreuament de versions, les parts han fet declaracions per a apaivagar la crisi. El portaveu del Departament d'Estat dels EUA, Ned Price, va dir que probablement l'incident no va ser intencionat. I Antónov va anticipar que, Rússia no tenia interés en cap enfrontament amb els nord-americans.

També et pot interessar

stats