Els Estats Units acusen Rússia de provocar l'abatiment d'un dron nord-americà al mar Negre

L'exèrcit nord-americà afirma que l'incident segueix un patró de comportament perillós per part dels pilots russos

Imatge d'arxiu d'un dron Air Force MQ-9 Reaper de l'exèrcit dels Estats Units
Imatge d'arxiu d'un dron Air Force MQ-9 Reaper de l'exèrcit dels Estats Units / Janis Laizans / Reuters

Dos avions de caça russos Su-27 han abatut un dron de vigilància MQ-9 Reaper de l'exèrcit dels Estats Units aquest dimarts de matinada. Li han llançat combustible i han volat al seu davant fent-hi maniobres insegures, fins que li han pegat un colp en una hèlix i ha caigut al Mar Negre, segons l'exèrcit nord-americà.

El succés ha ocorregut a les 07:03 del matí hora local (06.03 GMT) i segons ha precisat el comandament europeu dels Estats Units en un comunicat el dron estava efectuant una operació habitual quan va ser interceptat i colpejat per un caça rus. Això va obligar a les forces estatunidenques a abatre'l en aigües internacionals.

Des de Moscou no han rebut cap resposta. L'exèrcit nord-americà ha afirmat que l'incident continua un patró de comportament perillós per part dels pilots russos, que operen prop dels avions dels EUA i els seus aliats, també sobre el Mar Negre, una zona estratègica entre Europa i Àsia que limita amb Rússia i Ucraïna, entre altres països.

El Departament d'Estat dels Estats Units té previst posar-se en contacte amb les autoritats russes per a manifestar-los "expressament i directament" la preocupació de Washington pel que ha succeït, va afegir el portaveu presidencial en la compareixença.

El comandant suprem de l'Aliança a Europa, el general estatunidenc Christopher Cavoli, ha informat els aliats de l'OTAN sobre aquest incident, segons fonts de l'organització transatlàntica, sense aportar més detalls, per a la qual cosa han remés a les autoritats dels Estats Units.

També et pot interessar

stats