El pas del cicló Tauktae amenaça l'Índia, devastada per la Covid-19 amb més de 25 milions de contagis

L'Índia ha tingut menys de 300.000 casos per segon dia i el menor augment d'infeccions en un mes, però ha registrat un nou rècord de 4.329 morts

Persones travessen un carrer inundat després de les fortes pluges causades pel cicló Tauktae en Mumbai, l'Índia
Persones travessen un carrer inundat després de les fortes pluges causades pel cicló Tauktae a Bombai, l'Índia / Francis Mascarenhas (Reuters)

El pas del violent cicló Tauktae amenaça l'Índia devastada per la Covid-19. Amb vents que superen els 165 quilòmetres per hora, ha tocat terra per l'oest i està deixant també pluges torrencials i un rastre de destrucció allà per on passa. Fins ara ja hi ha 135.000 persones evacuades. El cicló arriba en un moment crític, amb un país ofegat per un virulent segon brot del coronavirus, que ha superat els 25 milions de casos, malgrat el declivi dels contagis experimentat en els últims dies, i registra un nou rècord de 4.329 morts.

A causa del cicló, a l'oest, a Gujarat, han hagut de traslladar a zones segures tots els pacients Covid en un radi de 5 quilòmetres de la costa. A Bombai, vora 600 malalts també han sigut transferits a hospitals de campanya. A l'estat de Kerala hi ha 1.500 vivendes danyades i han mort almenys 7 persones.

Pel que fa a la pandèmia, les infeccions van ascendir a 263.533 en les últimes 24 hores, segons dades del Ministeri de Salut indi, el número més baix en un mes després que l'Índia aconseguira rècords de més de 400.000 casos diaris fa dues setmanes, en el context d'una virulenta segona ona del virus que ha col·lapsat el sistema sanitari.

L'Índia ha registrat menys de 300.000 casos per segon dia consecutiu i el menor augment d'infeccions en un mes, un descens gradual després d'aconseguir xifres rècord de més de 400.000 contagis fa dues setmanes. Amb aquestes noves xifres, el nombre de contagis per la Covid-19 ascendeix ja a 25,2 milions (segon país del món, darrere dels Estats Units) i el total de morts a 278.719 (tercer, després dels Estats Units i el Brasil).

Encara que les dades a la baixa són esperançadors, en el context d'una virulenta segona onada de la pandèmia que ha provocat un col·lapse sanitari, i falta d'oxigen d'ús mèdic i llits, els experts adverteixen que les xifres oficials no mostren la realitat de la pandèmia i el nombre de morts podria ser diverses vegades superior.

La major campanya de vacunació del món

Davant aquesta situació, la batejada com "la major campanya de vacunació del món" és vista encara com la principal eixida a aquesta crisi sanitària. Ha administrat 1,5 milions de vacunes en les últimes 24 hores, en el marc d'aquest programa, que va començar el gener passat i va ser ampliat a tota la població índia major de 18 anys al maig. El nombre d'inoculacions ascendeix ja a 184 milions, encara que el ritme continua sent menor de l'esperat i poc més del 3% de la població ha rebut les dues dosis.

També et pot interessar

stats