L’Índia converteix combois de tren en instal·lacions d'aïllament Covid

La falta d’espai als hospitals i la situació desesperada al país obliga a prendre mesures d’emergència com aquesta

Llits per a pacients Covid en combois de tren a l'Índia

Amb prop de 20 milions d'infeccions, els hospitals de les principals ciutats de l’Índia no poden garantir els serveis bàsics. Davant de la falta d'espai a les instal·lacions sanitàries, algunes regions han creat solucions improvisades per a ajudar a l'afonat sistema de salut del país.

És el cas de la ciutat de Nagpur, a l'oest de l'Índia, on el personal sanitari ha hagut d’atendre pacients amb la Covid-19 en uns vells combois de trens reconvertits en una nova instal·lació d'aïllament amb 176 llits, tancs d'oxigen i refrigeradors d'aire per a combatre la calor de l'estiu.

Encara que el Ministeri de Salut ha llançat un missatge d'esperança, amb l’anunci del primer descens en la xifra de contagis des del 15 d'abril, la situació continua sent dramàtica. 

Amb 368.147 nous casos en les últimes 24 hores, el total d'infeccions de l'Índia ascendeix a 19,93 milions, mentre que el total de morts puja a 218.959. Els experts mèdics n’asseguren, però, que les xifres reals poden ser de cinc a deu vegades més altes que el recompte oficial.

També et pot interessar

stats