El Parlament marroquí tracta la resolució de l'Eurocambra sobre la llibertat de premsa al país

El Parlament Europeu va aprovar dijous passat una resolució d'urgència sense precedents on és condemna expressament el deteriorament dels drets humans al Marroc

L\'Eurocambra censura que continue havent-hi monuments que enalteixen les dictadures
Imatge d'arxiu de l'Eurocambra / À Punt NTC

Les dues cambres del Parlament marroquí faran aquest dilluns una reunió conjunta per a tractar la resolució sobre la llibertat de premsa al Marroc aprovada dijous passat per l'Eurocambra.

El Parlament Europeu va adoptar aquesta resolució en la qual insta el Marroc a respectar la llibertat d'expressió i alliberar els periodistes condemnats. També demana prohibir l'accés de responsables marroquins a l'Eurocambra mentre dure la investigació de corrupció del Qatargate, en el qual presumptament estaria involucrat el país, a més de Qatar i Mauritània.

La resolució del Parlament Europeu, afavorida per Els Verds i l'Esquerra, va tirar avant per 356 vots a favor, 32 en contra i 42 abstencions. Entre els vots en contra figuraven dèsset eurodiputats socialistes espanyols.

El text suposa la primera reacció crítica de la institució europea respecte a la situació dels drets humans al Marroc en més de dues dècades.

Mentrestant, l'Associació Professional dels Jutges del Marroc va considerar divendres que la resolució de l'Eurocambra suposa una "ingerència" en la sobirania de la justícia marroquina i un "intent d'influir" en les decisions del poder judicial. En un comunicat publicat en Facebook han afirmat que la justícia marroquina és "l'única institució constitucionalment facultada [al país] per a protegir els drets, les llibertats i la seguretat jurídica de les persones i dels col·lectius".

També et pot interessar

stats