El papa: "Estem vivint una guerra mundial, detinguem-nos per favor!"

El pontífex ha conclòs l'audiència d'aquest dimecres al Vaticà recordant el conflicte bèl·lic a Ucraïna

El papa Francesc I durant l'audiència d'aquest dimecres al Vaticà
El papa Francesc I durant l'audiència d'aquest dimecres al Vaticà / Reuters

El papa Francesc ha tornat aquest dimecres a recordar el conflicte a Ucraïna, ha lamentat que s'hi viu una guerra mundial i ha demanat que la detinguen. Ha sigut durant l'audiència general celebrada a la plaça de Sant Pere del Vaticà.

"Estem vivint una guerra mundial, detinguem-nos per favor!", ha exclamat el pontífex, que ha demanat confiar a la Mare de Déu les víctimes de totes les guerres "i especialment les de la benvolguda població ucraïnesa".

Com cada dimecres des que va començar el conflicte, el papa, al final de l'audiència, ha tornat a recordar la "martiritzada Ucraïna" i ha instat que, "en vista de tots els escenaris de guerra del nostre temps, cadascun que siga constructor de pau".

També ha demanat que es pregue perquè en el món difonguen pensaments i projectes de concòrdia i reconciliació".

Fa unes setmanes, el Ministeri d'Exteriors ucraïnés va convocar al nunci Visvaldas Kulbokas per a expressar-li la seua protesta per les paraules del papa sobre les víctimes en la guerra de Rússia i la seua referència a la mort de Daria Dúguina, de 29 anys, que va morir després de l'explosió del seu automòbil el 20 d'agost, prop de Moscou.

El Vaticà es va veure obligat llavors a emetre un comunicat en el qual va subratllar que el papa Francesc havia condemnat en diverses ocasions el conflicte a Ucraïna "per ser injust i inacceptable".

I va matisar que arran de "la guerra a gran escala a Ucraïna, iniciada per la Federació Russa", les intervencions del papa "són clares i inequívoques en condemnar-la com moralment injusta, inacceptable, bàrbara, sense sentit, repugnant i sacrílega".

També et pot interessar

stats