El papa a Lesbos sobre la migració: "Hem de parar aquest naufragi de la civilització"

Des de l'illa grega, el pontífex ha denunciat la indiferència del poder cap a les persones migrants i ha reclamat corredors segurs perquè puguen entrar a Europa al marge de les màfies

El Papa visita Grècia

El viatge pastoral del papa Francesc a Xipre i a Grècia ha viscut aquest diumenge el moment més simbòlic, quan el sant pare s'ha desplaçat a l'illa de Lesbos, acompanyat de la presidenta grega Katerina Sakellaropoulou. En el campament de Kara Tepe ha parlat amb els migrants i els ha dit que volia mirar-los als ulls i escoltar les seues històries de vida.

"No podem consentir que el Mare Nostrum es convertisa en un mar de mort. Hem de parar el naufragi de la civilització", ha denunciat davant d'un grup de migrants i de les autoritats gregues. Des del 2014, 23.000 persones han perdut la vida en el Mediterrani.

Implícitament, el pontífex s'ha referit als partits polítics de l'extrema dreta per la utilització de la migració com a arma electoral. "Mentre parlen de l'odi al diferent obvien qüestions com l'explotació dels pobres, les guerres oblidades i finançades per Occident o el tràfic d'armes", ha lamentat. 

El pontífex lluita pels drets dels migrants des que va arribar al papat. De fet, en la majoria dels discursos en fa referència i ja va estar a Lesbos el 2016, quan Europa estava en plena crisi migratòria per la guerra de Síria. La situació a l'illa grega ha millorat lleugerament. L'incendi del campament de Mória, l'any passat, ha obligat la Unió Europea a construir noves instal·lacions, on ni tan sols hi ha aigua i llum les 24 hores del dia i d'on no es pot eixir ni entrar lliurement. Una presó on malviuen 2.400 famílies davant la indiferència d'Europa. El papa ha demanat hui corredors segurs que neutralitzen el poder de les màfies.

També et pot interessar

stats