Un incendi destrueix el campament de refugiats Mória de Lesbos

Un enfrontament entre diferents persones ha pogut ser la causa principal del foc.

Imatge del campament Moria de Lesbos durant l'incendi

El campament de refugiats Mória, que es troba a l'illa grega de Lesbos, ha patit aquesta matinada un greu incendi que ha cremat gran part del solar, tendes de campanya i contenidors, a més d'una part de l'olivar que envolta la instal·lació.

Les causes de l'incendi indiquen que s'ha pogut donar per un enfrontament entre diferents migrants del superpoblat camp, que alberga prop de 13.000 persones. Segons ha informat el president de la comunitat de Mória, Yiannis Mastroyiannis, unes 35 persones es van negar a ser traslladades a un centre d'aïllament després d'haver donat positiu en la prova del coronavirus, fet que va acabar amb el camp en flames.

Almenys 25 bombers amb 10 camions, ajudats per la policia, han estat lluitant contra les flames tant dins com fora de la instal·lació. De moment no hi ha hagut informes de ferits, segons ha declarat un oficial del cos de bombers.

Brussel·les finançarà el trasllat dels 400 menors no acompanyats

La Comissió Europea finançarà el trasllat i allotjament a la part continental de Grècia dels 400 menors no acompanyats que segueixen en el camp de refugiats de Mória, a l'illa de Lesbos, després de l'incendi, segons ha anunciat la comissària europea d'Interior, Ylva Johansson. "La prioritat és la seguretat i el refugi per a tota la gent a Mória", ha escrit en el seu compte en Twitter.

Després que milers de persones que han fugit del camp s'han començat a dirigir cap a Mitilene, la policia ha bloquejat l'accés a la ciutat, situada a uns huit quilòmetres, per a evitar una emergència sanitària, ja que el camp es troba en quarantena per un brot de Covid-19.

També et pot interessar

stats