El papa Francesc arriba a Lisboa per a participar en la Jornada Mundial de la Joventut

En la primera jornada el pontífex es reunirà amb el president portugués i el primer ministre i conclourà amb una trobada amb membres de l'església portuguesa amb el rerefons dels abusos sexuals

El papa Francesc és rebut pel president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, enfront del Palau de Belem a Lisboa, Portugal,
El papa Francesc és rebut pel president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, enfront del Palau de Belém a Lisboa, Portugal, / Tiago Petinga (Efe)

El papa Francesc ha arribat aquest dimecres a Lisboa per a participar en els actes de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) on esperen centenars de milers de joves i de tot el món i amb una atapeïda agenda que abasta fins al pròxim dia 6 i inclou, entre altres activitats, una visita al santuari de Fàtima.

L'avió papal ha aterrat a les 9:44 hora local i ha sigut rebut al peu de l'escaleta pel president portugués, Marcelo Rebelo de Sousa. El papa ha avançat per la pista de l'aeroport en cadira de rodes i, després d'una breu cerimònia de benvinguda, s'ha traslladat al Palau Nacional de Belém, residència oficial del president, on es reunirà en privat amb Marcelo de Sousa.

A Belém, transcorrerà bona part del programa oficial de la visita, milers de fidels esperaven al pontífex amb música i en un clima festiu.

Després el papa es traslladarà al Centre Cultural de Belém i davant de vora 1.000 persones, entre autoritats, representants del cos diplomàtic i de la societat civil, pronunciarà el primer discurs de caràcter més polític.

En la nunciatura, on residirà Francisco aquests dies, mantindrà altres dues reunions amb el president de l'Assemblea de Portugal, Augusto Ernesto Santos i el primer ministre, António Costa.

Reunió amb l'Església portuguesa amb el rerefons dels abusos sexuals

Conclourà el dia en el Monestir dels Jerònims, on es reunirà amb els membres de l'Església portuguesa, en una trobada en el qual s'espera un esment a les terribles dades de l'informe sobre els abusos sexuals a menors publicat recentment i que parla de 4.800 casos en els últims setanta anys.

Fora del programa oficia, s'ha anunciat una reunió amb un grup de víctimes sobre la qual de moment no s'han comunicat més detalls per a protegir la privacitat de les persones que hi participaran.

El dijous, el pontífex argentí, de 86 anys, i que fa dos mesos va ser operat d'una hèrnia abdominal, començarà la seua participació en els actes de la JMJ.

Dijous: cerimònia d'obertura de la JMJ

Acudirà en la cerimònia d'obertura, confessarà individualment un grup de joves, presidirà un viacrucis que abordarà els problemes i les dificultats dels joves en l'actualitat, escoltarà històries d'alguns d'ells durant una vigília en l'enorme espai del parc Tejo i clausurarà l'esdeveniment amb una missa en aquest mateix lloc.

Aquesta és la segona visita a Portugal del pontífex argentí, de 86 anys, que en 2017 va estar en el santuari de Fàtima.

També et pot interessar

stats