El papa Francesc torna al Vaticà després de sotmetre's a exàmens mèdics a l'hospital

El pontífex ja va ingressar a la fi de març al mateix centre hospitalari per "una pulmonia aguda"

Imatge recent del papa Francesc
Imatge recent del papa Francesc / Angelo Carconi (Efe)

El papa Francesc ha tornat al Vaticà després d'haver-se sotmés aquest dimarts a uns exàmens mèdics a l'Hospital Gemelli de Roma, segons informa en un comunicat del portaveu vaticà, Matteo Bruni.

Els mitjans italians havien informat que Francesc havia acudit durant el matí al Centre de Medicina de l'Envelliment (Cemi) del Policlínic Gemelli, l'hospital on ja ha estat dues vegades ingressat, l'última, a finals de març. I poc després d'una hora, el papa ha abandonat el centre.

Francesc va ser ingressat tres nits a la fi de març al mateix centre hospitalari per "una pulmonia aguda", segons va explicar ell durant el vol de retorn del seu viatge a Hongria.

"El que he tingut és que em vaig sentir malament després de l'audiència, no vaig voler menjar i me'n vaig anar a dormir, però no vaig perdre el sentit. Només tenia febra alta", va dir en ser preguntat pels motius de la seua hospitalització de tres dies al Policlínic Gemelli.

Aquella va ser la segona vegada que Francesc va ser ingressat en el Gemelli. La primera va tindre lloc el 4 de juliol del 2021, quan va ser operat del còlon i hi va quedar hospitalitzat durant deu dies i va tindre una lenta recuperació.

Des de llavors, el papa també ha patit un problema al genoll dret, que l'obliga a caminar amb bastó o amb cadira de rodes, però ha assegurat en diverses ocasions que no es vol operar.

També et pot interessar

stats