El Pakistan anuncia que ha abatut dos caces per a demostrar la capacitat d'autodefensa que té davant de l'Índia

L'Índia acusa el país veí d'afavorir el funcionament de grups terroristes al seu territori.

El Pakistan anuncia que ha abatut dos caces per a demostrar la capacitat d\'autodefensa que té davant de l\'Índia

L'exèrcit pakistanés augmenta l'escalada de tensió amb el seu país veí després d'anunciar, aquest dimecres, que ha abatut dos caces indis dins del seu espai aeri. Els fets ocorren un dia després que l'Índia anunciara el bombardeig de campaments insurgents en territori del Pakistan, fet que va negar Islamabad.

"La força aèria del Pakistan ha abatut caces indis dins de l'espai aeri pakistanés", ha afirmat en el compte oficial de Twitter el portaveu de l'exèrcit pakistanés, el general major Asif Ghafoor. El portaveu ha indicat que una de les aeronaus ha caigut dins del Caixmir pakistanés, i l'altra a la zona índia d'aquesta regió disputada des de 1947, per la qual han lliurat dues guerres i hi ha hagut diversos conflictes.

"Un pilot indi va ser arrestat per les tropes sobre el terreny", ha assegurat Ghafoor. El Ministeri d'Afers Estrangers pakistanés, per la seua part, manté que amb l'atac pretenen demostrar la seua capacitat d'autodefensa, i que no han causat pèrdues humanes o materials. "L'únic objectiu era demostrar el nostre dret, voluntat i capacitat per a l'autodefensa", han manifestat en un comunicat.

Conseqüències de l'atemptat amb bomba del 14 de febrer

El nou conflicte es produeix després que el govern indi anunciara el bombardeig en territori pakistanés de campaments insurgents de Jaish-e-Mohammed (JeM), grup que va reivindicar l'atemptat amb bomba en el qual van morir 42 policies al Caixmir indi el passat 14 de febrer. Segons la versió de Nova Delhi, en l'operació índia han mort "un important nombre de terroristes del JeM, formadors, comandants d'alt rang i grups de jihadistes que estaven sent ensinistrats per a cometre atacs". Islamabad, no obstant això, ha negat baixes o danys, i només admet una breu invasió aèria del seu territori i el llançament de quatre bombes que van caure en espais oberts.

L'Índia ha acusat reiteradament el Pakistan d'afavorir el funcionament de grups terroristes en el seu territori, els quals tenen com a finalitat atacar objectius indis i promoure protestes amb ànim separatista entre la població caixmiriana.

Mor un civil i dos pilots de les forces aèries índies

Hores després de l'enfrontament entre les dues potències nuclears, un civil i dos membres de les forces aèries índies han mort en el sinistre d'una aeronau de combat al Caixmir indi. L'aeronau s'ha estavellat aquest matí al districte de Budgam, segons ha afirmat un portaveu de la policia regional que ha demanat romandre en l'anonimat. Encara no es pot concretar si es tracta d'un accident o si l'aparell ha sigut abatut per les forces aèries pakistaneses.

També et pot interessar

stats