Nova York ret homenatge a les més de 30.000 víctimes de la pandèmia

Familiars recordaren al pont de Brookling les víctimes de la major tragèdia que ha viscut la ciutat.

Imatges de persones que van morir per complicacions relacionades amb la malaltia covid-19 van ser projectades aquest diumenge sobre el Pont de Brooklyn. / Kevin Hagen (Efe)
Imatges de persones que van morir per complicacions relacionades amb la malaltia covid-19 van ser projectades aquest diumenge sobre el Pont de Brooklyn. / Kevin Hagen (Efe)

Nova York ha sigut l'epicentre de la pandèmia en bona part de l'ultim any. Aquesta ciutat nord-americana va viure en primera persona, sobretot durant la primavera passada, aquesta tragèdia humana. Aquest diumenge ha volgut retre homenatge a les més de 30.000 víctimes del coronavirus.

Familiars de les víctimes van participar en una cerimònia emotiva davant del pont de Brooklyn per a recordar els més 30.000 morts per la pandèmia el dia en què es compleix un any des de la primera defunció registrada a Nova York pel coronavirus. Durant l'homenatge al pont de Brookling es van projectar les imatges d'alguns dels que van sucumbir a la malaltia, que es va acarnissar amb barris com Queens, Brooklyn o el Bronx.

En la cerimònia van participar líders religiosos cristians, jueus i musulmans, i va incloure l'emotiva intervenció de Carolina Juárez, una novaiorquesa que va perdre el seu pare, mexicà, per la Covid-19.

L'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, va assegurar que la pandèmia "ha tocat tots els novaiorquesos d'una manera o d'una altra". Va citar en castellà el Nobel colombià de Literatura Gabriel García Márquez per a recordar les víctimes: "Ningú podrà llevar-te els balls que ja hages tingut".

Els intervinents van coincidir a agrair el sacrifici del personal sanitari i dels membres dels serveis d'emergència en aquest any de pandèmia, que va saturar els hospitals a la primavera, va posar molts negocis a la vora de la fallida i ha buidat la ciutat de gran part de l'activitat amb què vibrava cada dia.

També et pot interessar

stats