Nova York denuncia per perjuís en la salut mental juvenil Instagram, Facebook, Snapchat, TikTok i YouTube

L'alcalde, Eric Adams, ha dit que "moltes xarxes socials posen en perill la salut mental dels xiquets, promouen addiccions i animen a comportaments insans"

Grup de joves ignorant-se els uns als altres mirant els seus telèfons mòbils per a revisar les xarxes socials.
Grup de joves ignorant-se els uns als altres mirant els telèfons mòbils per a revisar les xarxes socials / Daniel Hoz (Shutterstock)

La ciutat de Nova York ha presentat una denúncia formal contra cinc de les xarxes socials principals (TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat i YouTube) per "encoratjar una crisi de salut mental entre els menors en tota la nació".

La denúncia, formalitzada davant el Tribunal Suprem de Califòrnia, estat on tenen la seu la majoria d'empreses tecnològiques, l'ha presentada l'alcalde de Nova York, Eric Adams, i l'han plantejada conjuntament l'alcaldia, el Departament d'Educació i el Departament de Salut.

Adams ha dit que Nova York gasta 100 milions de dòlars a l'any en programes de tractament de salut mental de la joventut: "La nostra ciutat es va construir sobre la innovació i la tecnologia, però moltes xarxes socials posen en perill la salut mental dels xiquets, promouen addiccions i animen a comportaments insans".

"Hui estem actuant en nom de milions de novaiorquesos perquè aquestes companyies rendisquen comptes pel seu paper en aquesta crisi. La denúncia i el pla d'acció són part d'una acció més ampla que afectarà les vides dels nostres joves, la nostra ciutat i la nostra societat durant els pròxims anys", ha expressat l'alcalde.

Equipara la perillositat de les xarxes a les drogues i les armes

El passat 24 de gener, la ciutat de Nova York va declarar les xarxes socials "amenaces per a la salut mental" i en va equiparar la perillositat a la de les drogues i les armes.

Un 77% de l'alumnat de secundària passa tres hores o més al dia davant d'una pantalla en el seu temps d'oci, segons un informe del Departament de Salut Mental.

La denúncia descriu alguna de les tàctiques de les xarxes socials, com "l'ús d'algoritmes per a mantindre els usuaris connectats i animar a una utilització compulsiva", el disseny de mecanismes similars als jocs en el disseny d'aplicacions i l'abús de la "reciprocitat" o fer sentir a l'usuari la necessitat d'interactuar amb l'aplicació.

També et pot interessar

stats