Nou atac rus a Kíiv amb drons iranians, molts dels quals han sigut destruïts

Els Estats Units planeja enviar míssils Patriot a Ucraïna. Zelenski ha sol·licitat aquestes bateries antiaèries, que són capaces d'interceptar míssils balístics i de creuer

Resta d'un dron rus al costat d'un edifici destruït per un atac en Kyiv, Ucraïna. La inscripció diu "Per a Ryazan"
Restes d'un dron rus al costat d'un edifici destruït per un atac en Kíiv, Ucraïna. La inscripció diu "Per a Ryazan" / Gleb Garanich (Reuters)

La capital ucraïnesa ha patit aquesta matinada un nou atac de l'exèrcit rus i s'han sentit explosions en el districte de Xevtxenkiv, en el centre de la ciutat, segons ha informat l'alcalde de la ciutat, Vitali Klitxkó, qui no ha precisat si s'han produït víctimes.

També ha dit que, les forces de defensa aèria ucraïnesa haurien aconseguit derrocar una desena de drons del tipus Shahed de fabricació iraniana llançats pels russos.

El mitjà local Ukrainska Pravda parla de "múltiples explosions" en la capital ucraïnesa i la seua regió en les últimes hores amb un atac amb drons. Les forces ucraïneses han informat que la defensa aèria de la capital haurien derrocat onze d'aquests aparells.

Els EUA planeja enviar míssils Patriot a Ucraïna

El govern del president dels EUA, Joe Biden, està ultimant els detalls per a enviar bateries antiaèries Patriot a Ucraïna, cosa que podria anunciar-se aquesta mateixa setmana, segons informen mitjans de comunicació estatunidencs. De moment, ni la Casa Blanca ni el Pentàgon han confirmat aquestes informacions.

La cadena de televisió CNN, que va citar tres funcionaris, un d'ells d'alt rang de l'administració, va indicar que el pla encara necessita l'aprovació del secretari de Defensa, Lloyd Austin, abans de ser passat al Despatx Oval perquè Biden el signe.

Ucraïna ha sol·licitat als EUA aquestes bateries antiaèries, que són capaces d'interceptar míssils balístics i de creuer, arran de la recrudescència dels bombardejos russos, que han destruït infraestructura clau.

No se sap quantes llançadores Patriot s'enviarien, però una bateria sol incloure un radar que detecta i segueix l'objectiu, ordinadors, generadors i una estació de control, a més de huit minillançadores amb quatre míssils preparats per a disparar-se.

Des de la Casa Blanca, un portaveu del Consell de Seguretat Nacional va dir que de moment no té res a anunciar, encara que va recordar que Biden "ha deixat clar que els EUA continuarà prioritzant l'enviament de sistemes de defensa aèria a Ucraïna per a ajudar-lo a defensar-se de l'agressió russa".

En les últimes setmanes l'assistència militar dels EUA a Kíiv ha inclòs equipament per a ajudar a Ucraïna a contrarestar els atacs amb drons, com dos Sistemes Nacionals de Míssils Avançats Terra-Aire (Nasams).

Al costat dels seus aliats i socis, Washington també ha proporcionat al país europeu els sistemes de defensa antiaèria HAWK.

També et pot interessar

stats