Noruega denuncia que Rússia ha desplegat vaixells amb armes nuclears al Bàltic

Vora cinquanta països que donen suport a Ucraïna estan reunits a Brussel·les per acordar nous enviaments d'armes

Noruega denuncia que Rússia ha desplegat vaixells amb armes nuclears / À Punt NTC

En la guerra d'Ucraïna, els serveis d’intel·ligència de Noruega denuncien que Rússia hauria desplegat vaixells amb armes nuclears tàctiques al mar Bàltic per primera volta en trenta anys. Ho hauria fet justament quan el grup de cinquanta països que donen suport a Ucraïna estan reunits a Brussel·les per acordar nous enviaments d'armes.

Moscou ha reconegut que vint vaixells de l'armada russa han fet pràctiques de tir de míssils Iskander a l'enclavament bàltic de Kaliningrad, una illa de territori rus entre Lituània i Polònia, però no ha fet cap comentari sobre les armes nuclears.

El secretari de Defensa dels Estats Units, Lloyd Austin, després d'una reunió amb els ministres de Defensa aliats d'Ucraïna a Brussel·les, ha afirmat que Rússia planeja una gran ofensiva “en algun moment de la primavera”. Per això –diu– és tan important el subministrament d'armes i sistemes defensius a Ucraïna. La prioritat és enviar carros de combat i munició compromesos.

Pel que fa a la presidenta de Moldàvia, Maia Sandu, també ha acusat Rússia de planejar un colp d'estat amb ajuda de ciutadans de Bielorússia, Sèrbia i Montenegro, amb accions violentes que serien disfressades de protestes. A Ucraïna els russos incrementen la pressió al Donbass als voltants de la localitat de Bakhmut i altres setze zones. 

També et pot interessar

stats