Musk restableix el compte de Twitter de Donald Trump

La decisió és fruit d'una enquesta on el 51,8% dels votants s'han mostrat a favor i el 48,2% en contra

Donald Trump en un míting a Latrobe, Pennsilvània, els EUA
Imatge d'arxiu de Donald Trump en un míting a Latrobe, Pennsilvània, als EUA / EFE

L'expresident Donald Trump tornarà a tindre el seu compte de Twitter. Així ho ha decidit i anunciat el nou propietari de la xarxa de l'ocell blau, Elon Musk, després de llançar una enquesta que ha resultat favorable on ha guanyat el sí. "El poble ha parlat. Trump serà reintegrat. Vox populi, vox Dei", ha escrit Musk.

En l'enquesta de 24 hores que va acabar aquest dissabte, Musk preguntava si havia de tornar a la xarxa social l'expresident dels EUA Donald Trump, a qui la plataforma va suspendre indefinidament després de vincular els seus comentaris amb l'assalt al Capitoli. L'enquesta ha rebut 15.085.458 vots, dels quals el 51,8% s'ha mostrat a favor del restabliment del compte a Trump, mentre que el 48,2% ho ha fet en contra.

Al principi de novembre, Musk va assegurar que Twitter no permetria que cap persona eliminada de la xarxa social per violar les seues regles tornara a la plataforma fins que la companyia tinguera un procés clar.

El retorn de Trump arriba en un moment de fugida massiva de treballadors i usuaris de la xarxa, després de l'acomiadament de gran part de la plantilla de la companyia i amb la incertesa creixent sobre el seu futur. En una setmana, el seu valor ha passat dels 44.000 milions de dòlars als 17.000.

El magnat, que va comprar la xarxa per 44.000 milions de dòlars, va dir a més en una sèrie de tuits que "el consell de moderació de contingut de Twitter integrarà representants amb punts de vista molt divergents, que sense dubte inclouran la comunitat de drets civils i grups que combaten la violència alimentada per l'odi".

En el mateix tuit publicat a continuació de l'enquesta, Musk donava a entendre que la tornada de Trump, qui va anunciar la seua candidatura a les eleccions presidencials de 2024 aquesta setmana, dependria del resultat de l'enquesta.

Musk també va anunciar ahir que es desbloquejaven els comptes en Twitter de l'escriptor Jordan Peterson, la humorista Kathy Griffin i el mitjà conservador de paròdia The Babylon Bee. Els perfils de Peterson i The Babylon Bee van ser bloquejats per publicar contingut que faltava el respecte a la comunitat trans, mentre que el de Griffin es va eliminar per fer-se passar per Musk.

També et pot interessar

stats