Musk diu que dimitirà com a director executiu de Twitter quan trobe algú "prou boig" que el substituïsca

Després de dimitir, assegura que només s'encarregarà de dirigir els equips de programari i de gestió de servidors

El logotip de Twitter i una foto de Elon Musk es mostren a través d'una lupa
El logotip de Twitter i una foto de Elon Musk es mostren a través d'una lupa / Dado Ruvic (Reuters)

El magnat Elon Musk, propietari únic de Twitter, ha dit que dimitirà del seu lloc com a director executiu quan trobe qui el substituïsca, i després d'això només s'encarregarà de dirigir els equips de programari i de gestió de servidors.

Fidel al seu estil, va escriure en un tuit que dimitirà com a cap de Twitter “tan prompte com trobe a algú prou boig per a assumir aquest lloc”, sense donar altres detalls.

El diumenge, va llançar un sondeig en el seu compte en el qual va demanar als usuaris votar sobre si havia de seguir com a director executiu. En dotze hores van votar 17 milions d'usuaris i un 57% li va demanar que abandonara el lloc, però no hi ha cap constància que aquests vots representen persones reals i no siguen bots o falsos perfils.

Diversos mitjans van publicar que Musk estava buscant activament un possible director executiu, i el portal econòmic CNBC va precisar que aquesta cerca no va començar diumenge, si no fa moltes setmanes, segons sembla sense molt d'èxit.

Es desconeix si la cerca s'està fent dins o fora de la companyia, que ha quedat molt descapitalitzada de recursos humans després que Musk escapçara la direcció anterior, acomiadara a prop de la meitat dels empleats i després d'això altres centenars més l'abandonaren voluntàriament.

Al juny, abans de formalitzar-se la compra de la xarxa, Musk ja havia filtrat que dirigiria la companyia durant “uns pocs mesos”, encara que aquesta promesa semblava difícil de complir tenint en compte l'interés que Twitter va provocar en ell des de la seua arribada i la seua extrema implicació personal en el seu rumb.

Tant és així que els inversors i alts executius de Tesla —l'altra gran empresa de Musk i origen de la seua gran fortuna— ja feia diverses setmanes que li demanaven més o menys obertament que nomenara un director executiu per a Twitter, ja que li llevava molt de temps per a atendre els seus altres negocis.

I no es tractava només de temps: per a eixugar les pèrdues de Twitter, Musk ha venut dos grans paquets d'accions de Tesla entre novembre i desembre, per valor de 3.650 milions i 3.900 milions de dòlars, respectivament.

Les pèrdues es deuen sobretot a la fugida d'anunciants, símptoma de la seua preocupació pels vaivens de l'empresa pels continus canvis de parer de Musk, i són tan greus que el milionari va dir dimarts que la companyia “va directa a la fallida” si ningú el remeia.

També et pot interessar

stats