Dos morts i més de 60 contagiats eleven l’alerta pel coronavirus a Itàlia

L’última víctima mortal s’ha confirmat hui. Ha sigut una dona a la Llombardia, després que anit va morir un home més al Vèneto. El major focus d’infecció es troba al nord del país.

VÍDEO | Dos morts i més de 60 contagiats eleven l’alerta pel coronavirus a Itàlia

Aquest matí a Roma era impossible trobar una mascareta. A la regió de la Llombardia les estacions de trens estan tancades. Al Vèneto s’ha imposat un cordó sanitari, i al municipi de Codogno, l’epicentre del coronavirus a Itàlia, els carrers estan deserts. Són algunes de les conseqüències de la segona mort per coronavirus en este país. L’assessor de benestar social de la regió, Giulio Gallera, ho confirmava hui en roda de premsa, era una dona de 77 anys amb problemes respiratoris.

L’Organització Mundial de la Salut considera que les opcions per a contindre el coronavirus a escala mundial són cada vegada menys. Ja hi ha 77.000 casos en 28 països i augmenten els contagiats que no han estat a la Xina. 

Aquest dissabte també han començat a desembarcar els passatgers del creuer Diamond Princess, amarrat al port japonés de Yokohama i on està el segon major focus de la malaltia. Els viatgers que compartien camarot amb contagiats són unes 100 persones que ara estan sent traslladades a un centre de quarantena.

A Corea del Sud l’epidèmia va creixent, hui amb 142 noves infeccions. A l’Iran, les autoritats han anunciat el tancament temporal de les escoles en diverses províncies, incloses Teheran i Qom, per a previndre l’expansió del coronavirus, que ja ha causat sis morts al país.

També et pot interessar

stats