Moderna assegura que la vacuna manté l'eficàcia del 93% fins a sis mesos després de la segona dosi

Els beneficis de la farmacèutica es disparen fins als 4.000 milions de dòlars, impulsats per les vendes de l'antigen contra la Covid-19

Vacunes de Moderna
Vacunes de Moderna / À Punt NTC

La farmacèutica Moderna ha assegurat aquest dijous que la seua vacuna contra la Covid-19 manté una eficàcia del 93% durant els sis mesos posteriors a l'administració de la segona dosi. El percentatge a penes varia respecte al 94% reportat en els assajos clínics originals.

Són xifres que situen l'antigen de Moderna en una posició més favorable que el desenvolupat pel consorci Pfizer-BioNTech, que la setmana passada va reconéixer que l'eficàcia disminueix vora un 6% cada dos mesos i fregava el 84% passats sis de la segona injecció. Ambdues vacunes estan basades en tecnologia d'ARN missatger (ARNm).

"Reconeixem que la variant delta és una nova amenaça significativa, per això hem de restar alerta", ha assegurat en tot cas el president executiu de Moderna, Stéphane Bancel. A pesar l'elevada eficàcia, el laboratori nord-americà adverteix que serà necessària una dosi extra de reforç abans de la temporada d'hivern, igual que passa amb la vacuna de Pfizer, perquè és probable que disminuïsquen els nivells d'anticossos en l'organisme.

Pfizer, per la seua banda, té previst demanar autorització per a una tercera injecció del seu preparat contra la Covid-19 a finals d'agost. Alguns països com ara Israel han començat ja, tot i això, a inocular dosis de reforç a la població més major o vulnerable.

4.000 milions de dòlars en beneficis

Entre gener i juny de 2021, la farmacèutica amb seu als Estats Units ha guanyat 4.001 milions de dòlars (uns 3.377 milions d'euros), quantitat que li suposa el primer benefici net semestral de la història. Els ingressos es deuen en gran part a les vendes de la vacuna contra la Covid-19 (302 milions de dosis), que li han reportat 5.900 milions de dòlars (4.980 milions d'euros) de guany.

Moderna, que venia de perdre 241 milions de dòlars (203 milions d'euros) en el mateix període de 2020, va facturar en total 6.291 milions de dòlars (5.310 milions d'euros) durant els sis primers mesos d'enguany.

També et pot interessar

stats