Els ministres d'Energia no aconsegueixen un acord sobre el límit al preu del gas a Brussel·les

Han anunciat que hauran de fer una altra reunió extraordinària el 13 de desembre

Fotografia de la reunió dels ministres d'Energia d'aquest dijous a Brussel·les
Fotografia de la reunió dels ministres d'Energia d'aquest dijous a Brussel·les / Europa Press

Els ministres d'Energia de la Unió Europea (UE) no han aconseguit arribar a un acord aquest dijous sobre el límit al preu en les compres de gas. Han anunciat que hauran de fer una altra reunió extraordinària el 13 de desembre, en vespres del cim que també portarà a Brussel·les els caps d'estat i de govern de la UE.

Malgrat les grans diferències que persisteixen en aquest punt, els ministres sí que han obtingut acords polítics sobre altres dues mesures per a contindre els preus de l'energia. Una és la mesura de solidaritat i l’altra, la de l'acceleració dels permisos per a renovables, encara que s'ha instat que adopten aquestes mesures de manera conjunta amb la del límit als preus del gas.

Els ministres han constatat les seues diferències respecte al sostre de 275 euros el megavat hora (MWh), plantejat per la Comissió Europea per a la reunió d'aquest dijous, a l'arribada del qual, països com Espanya i Polònia han qualificat de "broma". Per part d'Alemanya i dels Països Baixos, han advertit dels riscos que planteja per al subministrament.

El ministre d'Indústria i Comerç de la República Txeca, país que ostenta la presidència de torn del Consell, Jozef Síkela, ha reconegut en la roda de premsa posterior a la reunió que la discussió ha sigut "extremadament complicada", però ha incidit en el fet que tots estan compromesos a treballar "intensament" per a obtindre un acord.

També et pot interessar

stats