El ministre de Medi Ambient de República Dominicana, assassinat a tirs per un amic

Orlando Jorge Mera, de 55 anys i membre del govern des del 2020, ha rebut set tirs al seu despatx. L'autor confés, amic de la infància, s'ha entregat a la policia després de refugiar-se en una església

El ministre assassinat, Orlando Jorge Mera, en una imatge d'arxiu
El ministre assassinat, Orlando Jorge Mera, en una imatge d'arxiu / Manu Moncada (Efe)

El ministre de Medi Ambient de República Dominicana, Orlando Jorge Mera, ha mort assassinat a tirs al seu despatx. L'autor confés és un amic de la infància, Miguel Cruz, que després de l'atac es va refugiar en una església, a dos quilòmetres de distància. Al temple va confessar el crim a un capellà i li va entregar l'arma homicida. Hores després es va entregar a la Policia Nacional, davant dels investigadors de la qual va assumir l'autoria dels set tirs que van matar el ministre.

El detingut havia sigut identificat per diverses persones que hi havia en l'antesala de l'oficina de Jorge Mera. Els testimonis relaten escenes de pànic, després d'escoltar el tiroteig, i una caòtica fugida del personal de les dependències de Medi Ambient.

La policia no ha informat de les circumstàncies de la mort. Algunes persones de l'entorn del detingut han explicat que patia una depressió després d'una operació a cor obert.

Orlando Jorge Mera, de 55 anys, era fill de l'expresident Salvador Jorge Blanco (1982-1986) i exercia el seu càrrec des de l'agost de 2020, en l'inici del govern de Luis Abinader, que ha decretat tres dies de dol oficial.

Llicenciat en Dret i dirigent del Partit Revolucionari Modern (PRM), estava casat amb l'ambaixadora dominicana al Brasil, Patricia Villegas, i tenia dos fills, Patricia Victoria i el diputat Orlando Jorge. La família de la víctima ha emés un comunicat en què assegura que perdona l'autor de l'homicidi, al qual identifica com "un amic d'infància" del ministre.

Membres de la Unitat Antisegrestos entren a les dependències de Medi Ambient en els moments posteriors a l'atac
Membres de la Unitat Antisegrestos entren a les dependències de Medi Ambient en els moments posteriors a l'atac / Orlando Barría (Efe)

També et pot interessar

stats