Militars ucraïnesos comencen la instrucció amb tancs occidentals

Diversos països han aprovat el subministrament de 321 tancs a Ucraïna i Kíiv demana més celeritat

Un tanc Leopard 2
Un tanc Leopard 2, en una imatge d'arxiu / Canadian Armed Forces (Reuters)

Els soldats ucraïnesos han començat la instrucció en l’ús dels tancs britànics Challenger 2, segons ha anunciat aquest dilluns el Ministeri de Defensa britànic en Twitter, on ha publicat fotos dels militars ucraïnesos en baixar d’un avió de la Royal Air Force. 

Al mateix temps, Kíiv ha demanat als seus socis accelerar i ampliar els enviaments d'armament, davant de la difícil situació a l'est d'Ucraïna, sobretot a Donetsk, on augmenta la intensitat dels atacs de Rússia. Segons el president d’Ucraïna, Volodímir Zelesnki, és “molt important mantindre la dinàmica de suport a la defensa per part dels nostres socis”, i ha recalcat que “la rapidesa de subministrament ha sigut i serà un dels factors clau en aquesta guerra”.

L’ambaixador ucraïnés a França, Vadim Omeltxenko, ha confirmat que Occident ha aprovat oficialment “el subministrament de 321 tancs a Ucraïna”, una xifra que s’acosta a la que reclama el comandant en cap de les Forces Armades d’Ucraïna, Valeri Zalujni, que va demanar-ne “almenys 300”. 

A més, el primer ministre polonés, Mateusz Morawiecki, no ha descartat que Varsòvia entregue a Kíiv caces F-16 en coordinació amb els països de l’OTAN, si bé Occident no ha mostrat consens en aquest sentit.

L’Institut d'Estudis de la Guerra dels Estats Units (ISW) ha reconegut que “l’ajuda militar proporcionada per la coalició occidental que lideren els Estats Units ha sigut essencial per a la supervivència d'Ucraïna”, però ha desvinculat els escassos avanços ucraïnesos als retards d'aquests subministraments.

Per la seua part, el portaveu del Ministeri de Defensa rus, Ígor Konaixénkov, ha informat que “en les últimes 24 hores han sigut aniquilats més de setanta militars ucraïnesos”, a més d’un tanc i altres materials militars. També ha reivindicat la destrucció d’un magatzem de municions d’artilleria que va acabar amb diversos morts civils, entre altres. 

També et pot interessar

stats