Milers de persones homenatgen la reina Isabel II

Famílies senceres s'han acostat a portar un ram de flors a les residències oficials de la família reial en el primer dia de dol oficial

Milers de persones homenatgen la reina Isabel II / À Punt NTC

Totes les residències oficials de la família reial britànica, i sobretot el Palau de Buckingham, a Londres, són un formiguer de ciutadans i ciutadanes que volen acomiadar-se de la reina Isabel II

Famílies senceres que s'han acostat a portar un ram de flors en el primer dia de dol oficial, que s'allargarà fins que hagen passat set dies des del funeral d'estat. Per a una gran majoria és l'única monarca que han conegut en tota la vida i li reconeixen molts mèrits. 

"És l'única reina que he tingut. És un gran xoc per a tots, per a mi i per al país”, assegura un dels milers de ciutadans que han visitat Buckingham aquest matí. En la valoració pesa molt el que ha fet la reina per a mantindre unit el país a pesar dels temps convulsos.

Del suport popular en donen fe els valencians i les valencianes amb què ha parlat À Punt. "Ha sigut reina per damunt de tot i la gent la veu com una institució. Ara veuen el final d’un cicle d’una persona realment històrica per a ells", diu Ximo Segarra, valencià resident a Londres. 

Una altra testimoni, Núria Pérez, diu que l'ha sorprés que als grups de WhatsApp de l’escola on van les seues filles, mares i pares han mostrat el seu condol per la mort de la reina.  

El canvi en la monarquia arriba en un moment delicat, amb un govern nou i amb un Regne Unit en plena crisi. “És un canvi molt gran per a una societat molt tradicional”, diu Ximo Segarra. 

També et pot interessar

stats