Milers de ciutadans reben Carles III al palau de Buckingham

Es reuneix amb la primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, i posteriorment farà el primer discurs formal com a monarca

Carles III arriba al palau de Buckingham / Reuters
09 de setembre 2022 - 17:28

El rei Carles III ha arribat aquest divendres al palau de Buckingham per a reunir-se amb la primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, i fer posteriorment el primer discurs formal com a monarca després de la mort sa mare, la reina Isabel II.

 A l'arribada, el rei, acompanyat de la reina consort, Camil·la, ha sigut rebut per milers de ciutadans que esperaven davant de les reixes del palau amb rams de flors. Una dona, visiblement emocionada, li ha pogut fer una besada a la galta al monarca, segons ha informat la cadena BBC.

El rei Carles III ha mostrat una imatge de proximitat i amabilitat després de saludar personalment centenars de ciutadans i ciutadanes que esperaven la seua arribada des d'Escòcia a les portes del palau londinenc de Buckingham.

Vestit de fosc, el primogènit d'Isabel II i el príncep Felip ha intercanviat paraules amb la multitud, que somreia amb afecte i en algun moment han entonat els primers versos de l'himne nacional, que ha canviat 'reina' per 'rei': "God Save the King".

Entre crits de "Déu salve el rei" i aplaudiments, Carles III ha entrat en el palau de Buckingham, seu de la monarquia britànica, en un retorn a Londres, des d'Escòcia, molt simbòlic després de la mort d'Isabel II, qui ha regnat durant 70 anys al Regne Unit.

El discurs del rei Carles III, que s'ha convertit de forma automàtica en monarca després de la mort de sa mare, malgrat que encara no s'ha produït l'entronització, està programat per a les 18:00 hores (19:00 hora peninsular).

També et pot interessar

stats