Microsoft pagarà una multa de 20 milions de dòlars per guardar informació de menors

La companyia hauria violat la llei de protecció de la privacitat en línia dels xiquets a través del seu servei Xbox Live

16.04.2019 | Alerta en Microsoft
Imatge d'un edifici de Microsoft / À Punt NTC

Microsoft pagarà una multa de 20 milions de dòlars per recopilar i obtindre informació personal de xiquets que utilitzen Xbox Live, segons ha informat aquest dilluns el Departament de Justícia dels Estats Units. Segons el govern estatunidenc, la companyia fundada per Bill Gates va violar la llei de protecció de la privacitat en línia dels xiquets (COPPA) a través del seu servei Xbox Live, que s’usa per a connectar-se a través d’internet les consoles de la marca. 

En una demanda presentada s'al·lega que l’empresa tecnològica era conscient que alguns dels usuaris eren menors, però que continuaren recopilant informació personal, com el número de telèfon. En el text al·leguen que, si bé Microsoft va advertir els pares, l’avís va ser posterior a recopilar la informació i estava incomplet.

Microsoft ha acordat pagar una multa civil per violar diversos punts de la llei de privacitat dels xiquets i haurà de complir també amb mesures cautelars per resoldre les acusacions. En aquest acord es requereix que la companyia es comunique clarament amb els pares sobre les dades dels fills i establisca procediments per a monitorar el compliment de Microsoft amb els estatus federals respecte a la privacitat en línia dels menors.

També et pot interessar

stats