Adeu a Internet Explorer, el mític navegador de Microsoft

La multinacional el jubila definitivament després de 27 anys de servei, en què va arribar a copar el 95% del mercat

Un ordinador amb Internet Explorer
Un ordinador amb Internet Explorer / Shutterstock

Internet Explorer ja és història. Des de la setmana passada s'ha quedat sense suport oficial i, per tant, orfe d'actualitzacions i pegats de seguretat. El popular navegador de Microsoft, que va entrar en servei fa 27 anys com un component del paquet en Windows 95, es retira per a fer realitat la transició a l'Edge, que va debutar el 2015 de la mà de Windows 10.

El gerent general de Microsoft Edge Enterprise, Sean Lyndersay, ja va assegurar el passat mes de maig, quan va fer oficial l'anunci, que "el futur d'Internet Explorer en Windows 10 està en Microsoft Edge". Segons Lyndersay, el nou navegador "no sols ofereix una experiència més ràpida, segura i moderna que la cerca en Internet Explorer, sinó que és també capaç d'encarar una preocupació clau: la compatibilitat amb llocs i aplicacions més velles".

De manera que els qui s'han habituat a l'Explorer —inclosa una generació d'usuaris nascuda després el 24 d'agost de 1994— no haurien de tindre problemes a anar de bracet en la transició a l'Edge que inclou un IE mode, a manera de simulacre en Internet Explorer, que guia el procés.

La jubilació de l'Explorer 11 afecta aplicacions en versions específiques de Windows 10, i no estarà disponible en el Windows 11, en què el navegador per defecte és Edge. Segons l'empresa "en el cas dels sistemes operatius sustentats, Internet Explorer 11 continuarà rebent actualitzacions de seguretat i suport tècnic durant el cicle de vida de la versió de Windows en la qual estiga instal·lat".

Explorer va aconseguir el pic de popularitat en 2003, quan abastava quasi el 95% de l'ús de navegadors, però des d'aleshores Microsoft va encarar la competència d'altres serveis i el 2016 la firma va suspendre el desenvolupament de noves funcions per a enfocar-se en un navegador nou, l'Edge. L'agost de 2021 Microsoft 365 va posar punt final al suport d'Internet Explorer i Microsoft Teams havia finalitzat el servei al novembre de l'any anterior.

També et pot interessar

stats