#MeTooIncest, un nou moviment de denúncia inunda les xarxes a França

L’acusació de pederàstia contra el politòleg Olivier Duhamel anima altres víctimes a contar la seua història en Twitter.

#MeTooIncest, un nou moviment de denúncia inunda les xarxes a França
#MeTooIncest, un nou moviment de denúncia inunda les xarxes a França

El recent escàndol desfermat per l'acusació d’incest llançada a França contra el politòleg Olivier Duhamel, un dels analistes i acadèmics més famosos del país, s'ha traduït en el naixement d'un nou #Metoo, en el qual altres víctimes relaten en les xarxes els seus propis casos familiars.

L'etiqueta #MeTooInceste s'ha convertit en tendència en Twitter aquest dissabte amb vora 6.000 tuits. Homes i dones hi relaten les seues històries.

L'acusació contra Duhamel la va llançar la seua fillastra, la jurista Camille Kouchner, en un llibre que es va publicar la setmana passada, La família gran, assegura que ell va abusar sexualment del seu germà bessó quan aquest tenia 14 anys.

La seua revelació va provocar el 4 de gener la dimissió de Duhamel de tots els seus càrrecs, inclòs el de president de la Fundació Nacional de Ciències Polítiques (FNSP), l’entitat que governa Sciences Po, una de les universitats més prestigioses de França i una referència internacional en el sector.

L'antic parlamentari europeu socialista (1997-2004), de 70 anys, està sent investigat a més per la Fiscalia de París per violacions i agressions sexuals a un menor de 15 anys.

També et pot interessar

stats