Meta, propietària de Facebook, Instagram i Whatsapp, despatxarà 11.000 persones

Zuckerberg segueix les passes de Musk en Twitter i anuncia un pla d'acomiadaments que afecta el 13% de la plantilla per la caiguda dels ingressos

Logo de Meta en la façana de les instal·lacions de Menlo Park, a Califòrnia
Logo de Meta en la façana de les instal·lacions de Menlo Park, a Califòrnia / Carlos Barria (Reuters)

La tecnològica estatunidenca Meta, propietària de Facebook, WhatsApp i Instagram, preveu acomiadar uns 11.000 treballadors, el 13% de la plantilla, segons un comunicat publicat aquest dimarts al web i que signa el mateix CEO, Mark Zuckerberg.

El principal conglomerat de xarxes socials segueix les passes d'Elon Musk, nou propietari de Twitter, i presenta un pla de despatxaments massiu que pretén aconseguir una empresa més àgil i eficient. La cúpula directiva justifica la retallada al·legant els canvis en l'entorn econòmic i empresarial. Les persones afectades rebran un correu electrònic per a informar-los de com queda la seua situació dins de l'empresa.

Mark Zuckerberg ha assegurat en el comunicat que aquesta decisió és una de les més “difícils” en la història de la companyia i assegura que n'assumeix la responsabilitat: “Sé que això és difícil per a tots, i ho sent especialment pels afectats”, ha dit.

La pandèmia de la covid-19, assenyala el conseller delegat de la companyia, va provocar un important augment del comerç electrònic i “un creixement descomunal dels ingressos”, que posteriorment no s'han mantingut. “Molta gent va predir que això seria una acceleració permanent que continuaria fins i tot després que s'acabara la pandèmia. Jo també ho vaig fer, així que vaig prendre la decisió d'augmentar significativament les inversions. Desafortunadament, no ha eixit com esperava”, afig. Ara, la recessió macroeconòmica, l'augment de la competència i la pèrdua d'anunciants han provocat, segons Zuckerberg, que els ingressos “siguen molt més baixos del que s'esperava”. “Em vaig equivocar i n'assumisc la responsabilitat”, afirma.

Els acomiadaments, segons assegura aquest dimecres el diari econòmic The Wall Street Journal, són les primeres reduccions àmplies de personal que es produeixen en els díhuit anys d'història de l'empresa i coincideixen en el temps amb els mampresos en altres companyies tecnològiques.

També et pot interessar

stats