Les mesures més curioses del confinament en tot el món

El coronavirus ha provocat la prohibició de vendre alcohol o tindre sexe en alguns països.

Les mesures més curioses del confinament en tot el món
Les mesures més curioses del confinament en tot el món

Les mesures que han dut a terme tots els països del món per a intentar combatre, amb més o menys èxit, la pandèmia del coronavirus han sigut moltes i molt variables. Algunes han sigut molt restrictives i altres, no tant. Ací va un llistat de les prohibicions i mesures més curioses que ens trobem:

Regne Unit: ‘sex ban’ o prohibició de tindre sexe amb gent amb què no es conviu

Un dels últims països que ha implementat mesures per a combatre el virus ha sigut el Regne Unit, que ha decidit prohibir per llei el sexe amb persones amb les quals no es conviu. Abans, el seu veí Irlanda ja va emetre una sèrie de recomanacions per a evitar més contagis en referència a com i amb qui fer l’amor.

Realment, el que pretén la sex ban és evitar que la gent passe una nit fora dels seus habitatges. En eixe sentit, mitjans de comunicació van preguntar al secretari d’Habitatge del país, Simon Clarke, pel fet de practicar el sexe a l’aire lliure. Clarke, entre riures, va contestar que “és just dir que el risc de transmissió del coronavirus és molt menor a l’aire lliure que en interior però, òbviament, no animem a la gent a fer una cosa així a l’aire lliure en aquest moment ni en cap altre”. Saltar-se la sex ban està sancionada amb 120 euros.

Sud-àfrica: prohibició de vendre alcohol i tabac

Curiós és també el cas de Sud-àfrica. Al principi del confinament es va prohibir la venda de cervesa, vins, licors i altres begudes alcohòliques amb l’objectiu de limitar la violència i reduir l’assistència a serveis d’urgències hospitalàries a causa de problemes derivats del consum d’aquests productes.

La mesura va estar vigent al país africà durant nou setmanes, al contrari que a Zimbàbue, que arran de les crítiques al govern, la prohibició només va durar un dia. Durant el confinament, l’executiu sud-africà també va prohibir la venda de tabac, fet que va ocasionar nombrosos enfrontaments inclús dins del partit que governa.

Kènia: repartiment de conyac per a eliminar el coronavirus

Al contrari que a Sud-àfrica, a Nairobi, capital de Kenya, el governador va decidir incloure botelles de conyac amb els paquets de menjar que està repartint a la població per combatre els efectes de la crisi del coronavirus. En unes declaracions, Mike Sonko, va assegurar que l’alcohol i, en aquest cas, el conyac, “juga un paper important per a matar el coronavirus”.

Les autoritats sanitàries del país ràpidament van desmentir les paraules del dirigent, com també la mateixa empresa de les botelles de conyac, Hennessy, que en un comunicat asseguraren que “ni el seu producte ni qualsevol altra beguda alcohòlica protegeix del coronavirus”.

El Turkmenistan: prohibit dir “coronavirus”

El Turkmenistan, amb una població de quasi sis milions d’habitants, té prohibit utilitzar la paraula “coronavirus” en la seua vida diària. El president del govern, Gurbanguly Berdimuhamedow, va censurar que es parlara del tema en els mitjans de comunicació, però també en qualsevol conversa que tinga lloc als carrers del país. Així, la policia té ordre de detenir a qualsevol persona que escolten parlant de la pandèmia.

Les autoritats turcmanes han eliminat inclús la informació sanitària referent al tema que apareixia en els fullets explicatius i imposen penes de presó a totes les persones que vagen amb mascareta pel carrer.

Rússia: vacances obligatòries

Segons els drets dels treballadors, a Espanya les vacances són obligatòries, però a Rússia, han anat un pas més enllà. El govern de Vladímir Putin va ordenar que el mes d’abril no fora laborable i, per tant, que hi haguera vacances pagades per a tots.

No obstant això, la mesura no va aconseguir frenar en excés el nombre de contagis. De fet, actualment ja és el quart país del món amb major nombre d’infectats, després dels Estats Units i del Brasil, amb vora 470.000 persones confirmades i uns 6.000 morts.

Panamà: eixides al carrer per sexes

A Panamà, a l’Amèrica Central, el govern va decidir restringir l’ús dels carrers per sexes i dies. Així, les dones podien eixir a passejar o fer la compra els dilluns, dimecres i divendres; i els homes els dimarts, dijous i dissabtes. Pel que fa als diumenges, la prohibició d’eixir al carrer era total per a tots.

Una mesura similar va ocórrer a Colòmbia. A Bogotà, la capital del país i ciutat més poblada van utilitzar el mateix sistema que al país veí, però en la resta de l’estat l’eixida estava determinada per l’última xifra del número d’identificació personal de cada u. Cal destacar que les persones transsexuals podien eixir els dies en funció del sexe amb el qual s’identificaren.

L’Índia: flexions i caretes per conscienciar la població

A l’Índia, que actualment registra vora 250.000 casos de contagis per coronavirus i quasi 7.000 morts, s’infligeix un càstig curiós a tots els que es boten el confinament. D’una banda, a la població local els policies els han obligat a fer exercicis físics com flexions o esquats. També algunes persones han hagut de posar-se unes caretes amb forma de virus i exhibir-se davant de la resta de població que transita legalment pel carrer.

A més, com si es tractara del col·legi, a la població no nacional que es bota el confinament el càstig és escriure 500 vegades: “No vaig respectar el confinament, ho lamente”.

Espanya: discoteques obertes, però sense ballar

Amb la fase 3 de la desescalada, el govern espanyol ha decidit establir una de les mesures més curioses des que va començar l’estat d’alarma. Es tracta de la possibilitat d’obrir les discoteques i bars d’oci nocturn però sense que es puga ballar. Aquests establiments no podran destinar la pista de ball al seu “ús habitual”, tal com estableix el Butlletí Oficial de l’Estat en la seua última actualització.

A més, les discoteques i bars no hauran de superar un terç de l’aforament, serà obligatori l’ús de la mascareta, sempre que no s’estiga realitzant alguna de les activitats amb les quals està exempt , i hauran de ser periòdicament desinfectats.

També et pot interessar

stats