Medvédev adverteix de la possibilitat d'un atac nuclear preventiu rus

Les regions russes de Rostov i Krasnodar, frontereres amb Ucraïna, registren explosions després d'un suposat atac ucraïnés, mentre que Rússia llança de matinada 17 míssils i 31 drons

El fundador del grup Wagner, Yevgeny Prigozhin, posa amb dos mercenaris abans de la retirada de Bakhmut i el lliurament de les seues posicions a les tropes regulars russes
El fundador del grup Wagner, Ievgueni Prigojin, posa amb dos mercenaris abans de la retirada de Bakhmut i el lliurament de les seues posicions a les tropes regulars russes / Reuters

El vicepresident de Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, ha advertit que el seu país llançarà un atac nuclear preventiu en cas que Ucraïna reba armes nuclears. "Hi ha lleis inexorables de la guerra. Si s'arriba el subministrament a Ucraïna d'armes nuclears, caldrà assestar un atac preventiu", ha dit Medvédev durant una visita al Vietnam.

Segons ha indicat, els països de l'OTAN amplien els tipus d'armaments que envien a Ucraïna i que al règim de Kíiv probablement li donaran avions F-16 i potser armes nuclears.

"Però això significarà que sobre ells cauran míssils amb càrregues nuclears", ha subratllat Medvédev, president de Rússia entre 2008 i 2012 i actual líder de Rússia Unida, el partit del Kremlin.

Les declaracions de l'exmandatari es produeixen després que aquest dijous el president de Bielorússia, Alexandr Lukaixenko anunciara el començament del trasllat d'armes nuclears tàctiques russes al territori del seu país, veí d'Ucraïna.

Lukaixenko es va negar a precisar el nombre de caps nuclears que acollirà el seu país, encara que va assegurar haver acordat amb el president rus, Vladímir Putin tots els detalls. "No revelaré el nombre i l'emplaçament. Hem acordat el desplegament de les armes nuclears", va dir.

Explosions en les regions russes de Rostov i Krasnodar

D'altra banda, les regions russes de Rostov i Krasnodar, frontereres amb Ucraïna, han registrat aquesta nit explosions provocades per un suposat atac ucraïnés amb drons i míssils.

Un dels míssils l'hauria interceptat el sistema de defensa antiaeri prop d'un aeròdrom militar, segons les autoritats locals. El governador de Rostov ha demanat a la població que mantinga la calma.

A la veïna Krasnodar, prop de l'annexionada península de Crimea, hi ha hagut una altra explosió al centre de la ciutat de Kertx. En alguns canals de Telegram russos s'han publicat vídeos on es veu com, suposadament, un dron sobrevola la ciutat.

Rússia llança contra Ucraïna de matinada 17 míssils i 31 drons

Al mateix temps, les forces russes han llançat aquesta matinada contra el territori ucraïnés un total de 17 míssils de diferents tipus i 31 drons d'atac, dels quals les defenses aèries ucraïneses han interceptat 10 míssils de creuer i 23 aparells kamikaze no tripulats, segons informar la Força Aèria d'Ucraïna.

Aquest nou atac nocturn contra Ucraïna va ser llançat des del nord, el sud i l'est i es va estendre en diferents onades entre les deu de la nit i les cinc de la matinada. En la capital, Kíiv, van sonar les alarmes antiaèries i es van sentir explosions poc després de les quatre.

Els drons i míssils disparats anaven dirigits contra infraestructures crítiques i militars de l'est del país, després que els atacs de la matinada anterior foren dirigits contra aquest mateix tipus d'objectius en l'oest d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats