El Marroc atribueix a l'actitud d'Algèria l'assalt de Melilla, comandat per "milicians"

L'ambaixada marroquina a Madrid ha assenyalat l'extrema violència dels assaltants

Alguns dels migrants que han aconseguit accedir a Espanya es dirigeixen cap al Çentre d'estada temporal de Melilla
Alguns dels migrants que han aconseguit accedir a Espanya es dirigeixen cap al Çentre d'estada temporal de Melilla / Paqui Sánchez (Efe)

El Marroc ha assenyalat aquest dilluns l'"extrema violència" de l'assalt del passat divendres a la tanca de Melilla, que s'ha saldat amb almenys 23 subsaharians morts. A més, ha assegurat que els migrants eren dirigits per "milicians experimentats" que s'hi van infiltrar a través de la frontera amb Algèria.

"L'extrema violència dels assaltants i l'estratègia de l'assalt denota un alt sentit d'organització, una progressió planificada i una estructura jeràrquica de líders aguerrits i entrenats, amb perfils de milicians experimentats en zones de conflicte", han subratllat fonts de l'ambaixada marroquina a Madrid.

A més, segons aquesta font, els "atacants" han entrat al Marroc a través de la frontera amb Algèria, "aprofitant la deliberada laxitud d'aquest país en el control de les seues fronteres amb el Marroc".

Segons el govern d'aquest país, els subsaharians estaven "armats amb pals, matxets, pedres i ganivets" i van atacar les forces de seguretat marroquines, la qual cosa es va traduir en 140 agents ferits, un dels quals continua hospitalitzat.

També et pot interessar

stats