Macri prepara un reajustament governamental amb 10 ministeris menys

L’executiu també està estudiant aplicar un augment en les retencions a les exportacions.

Vianants observen i fotografien les cases de canvi als carrers de Buenos Aires
Vianants observen i fotografien les cases de canvi als carrers de Buenos Aires / David Fernández (Efe)

El president de l'Argentina, Mauricio Macri, prepara una dura reestructuració governamental que inclou la desaparició d’almenys 10 ministeris. Es tracta d’un intent de salvar l’Argentina del desastre econòmic i social en el marc d’una dràstica reducció del dèficit públic.

La reestructuració suposa rebaixar a més de la meitat el nombre de carteres ministerials i es durà a terme, en la majoria dels casos, mitjançant l’absorció d’uns ministeris per altres. Així, els ministeris de Treball, Modernització, Ciència i Tecnologia, Cultura, Energia, Agroindústria, Salut, Turisme i Medi Ambient seran, després de la reforma, secretaries d’estat. 

Amb aquestes mesures, Macri pretén assolir una reducció global de la despesa de vora 500.000 milions de pesos argentins (vora 11,7 milions d'euros). A més, l’executiu està estudiant aplicar un augment en les retencions a les exportacions per a incrementar la capacitat recaptatòria de les arques públiques. 

El govern argentí està integrat actualment per 22 membres, inclosos el cap de l’estat i la vicepresidenta, Gabriela Michetti, que també és la presidenta del Senat.

També et pot interessar

stats