Lula viatjarà el 10 de febrer als Estats Units per a reunir-se amb Biden

El president del Brasil té previst també visitar al març la Xina, el seu major soci comercial

Lula da Silva  aposta per combatre les emergències econòmiques i mediambientals del Brasil
Lula da Silva, nou president del Brasil, en una imatge d'arxiu / Marcelo Camarg (Agencia Brazil, DPA)

El nou president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha anunciat aquest dimecres que viatjarà als Estats Units el pròxim 10 de febrer per a reunir-se amb el seu homòleg estatunidenc, Joe Biden. D’aquesta manera, accepta la invitació que li va estendre el president estatunidenc el 9 de gener passat, quan tots dos van conversar per telèfon amb motiu de l’assalt violent als tres poders, protagonitzat per milers de seguidors de l’exgovernador Jair Bolsonaro el passat dia 8. 

Abans, Lula visitarà l'Argentina aquest diumenge, que serà el primer viatge internacional del nou mandatari des que va assumir la prefectura de l’estat, l’1 de gener. Allà es reunirà amb el seu col·lega argentí, Alberto Fernández, i participarà en la VII Cimera de Caps d'Estat i de Govern de la Comunitat d'Estats Llatinoamericans i del Carib (Celac). La presència de Lula significa la tornada del Brasil a aquest fòrum internacional, després que el govern de l'ultradretà Bolsonaro l'abandonara en 2020.

Després del cim de la Celac, Lula té previst viatjar a l'Uruguai el dia 25 de gener. A més, el líder brasiler ha avançat que el mes de març té planejat anar a la Xina, el major soci comercial del Brasil, i després continuarà la seua gira per Alemanya i França, tot i que no ha concretat dates o noms. 

Així ho ha confirmat durant una cerimònia amb representants sindicals en el Palau de Planalto, la seu del govern, a Brasília. "Estic ací per a reconstruir la nostra imatge en l'exterior", ha expressat Lula, que ha assegurat que farà "que el Brasil siga respectat i torne a ser protagonista internacional de nou".

També et pot interessar

stats