Els líders de la UE demanen per primera vegada un alto el foc a Gaza

La decisió arriba el mateix dia que s'ha fet públic que els Estats Units presentarà una resolució a l'ONU al respecte

Banderes de la UE a l'entrada de la Comissió
Banderes de la UE a l'entrada de la Comissió / Vincent Isore (Europa Press)

Els líders de la Unió Europea han demanat aquest dijous una "pausa humanitària immediata" en la guerra a Gaza "que conduïsca a un alto el foc sostenible, a l'alliberament incondicional de tots els ostatges i la provisió d'assistència humanitària".

Des que va començar la guerra, és la primera vegada que la UE en conjunt demana un alto el foc a Gaza, ja que quan els líders van discutir per última vegada la qüestió, només van arribar a un acord per a demanar "pauses humanitàries".

A més, els líders de la UE han urgit aquest dijous a Israel a "no dur a terme una operació terrestre en Rafah", segons arreplega el text de conclusions de la cimera que celebren hui a Brussel·les.

La decisió arriba el mateix dia en què s'ha fet públic que els Estats Units presentarà en els pròxims dies, probablement aquest divendres, una resolució en la qual per primera vegada demanarà específicament “un alto el foc immediat” a Gaza, després d'haver-se oposat a tres resolucions d'altres països que així ho demanaven.

També et pot interessar

stats