L’última sessió de la cimera al Vaticà sobre pederàstia abordarà la transparència

Les víctimes demanen eliminar el secret pontifici en casos d’abusos sexuals a menors.

Una de les mesures que demanen urgentment les víctimes és l’eliminació el secret pontifici
Una de les mesures que demanen urgentment les víctimes és l’eliminació el secret pontifici / Vaticà

L’última sessió de la cimera que se celebren al Vaticà amb els líders de l’Església catòlica per a afrontar la plaga dels religiosos pederastes abordarà la necessitat de transparència. En aquest sentit, una de les mesures que demanen urgentment les víctimes és l’eliminació el secret pontifici.

Ahir, el president de la Conferència Episcopal alemanya, el cardenal Reinhard Marx, va indicar, dirigint-se als 190 líders de l’Església, entre ells 114 representants de les conferències episcopals, que “en l’era de les xarxes socials, en què és possible establir contacte quasi immediatament i intercanviar informació a través de Facebook i Twitter, és necessari redefinir la confidencialitat i el secret, i fer una distinció respecte a la protecció de les dades”.

L’eliminació del secret pontifici, que les víctimes que han patit abusos del clergat han demanat en nombroses ocasions en considerar que protegeix els agressors, és una de les propostes que més s’ha sentit des que va començar la reunió. Per la seua part, el president de la Comissió per a la protecció de menors, el cardenal estatunidenc Sean Patrick O’Malley, va afirmar que “és important revisar tot el concepte de secret pontifici” per a aquests casos.

Col·laboració amb els mitjans

La periodista mexicana Valentina Alazraki, corresponsal durant 45 anys al Vaticà, va intervenir ahir en la històrica reunió i va demanar als bisbes que col·laboren amb la premsa facilitant tota la informació que coneguen perquè, segons ella, “la falta de comunicació és un altre abús”.

“Crec que haurien de prendre consciència que com més encobrisquen, com menys informen els mitjans i, per tant, als fidels i a l’opinió pública, més gran serà l’escàndol”, va assegurar Alazraki en una dura ponència. “Els ajudarem a trobar les pomes podrides i a véncer les resistències per a apartar-les de les sanes”, va afegir.

També et pot interessar

stats