L'Open Arms s'enfronta a sancions de 900.000 euros pels rescats al Mediterrani

Ricardo Gatti, cap de missió del vaixell, insisteix a À Punt que l’única solució possible era el desembarcament dels migrants.

VÍDEO | L\'Open Arms s\'enfronta a sancions de 900.000 euros pels rescats al Mediterrani

L’Open Arms, que ha requisat la Fiscalia italiana, s’enfronta ara a sancions que podrien arribar als 900.000 euros, segons ha assegurat aquest dimecres el govern espanyol en funcions. La vicepresidenta, Carmen Calvo, ha recordat que el vaixell humanitari mai ha tingut permís per a rescatar persones. 

En declaracions a Les notícies del migdia de la ràdio d’À Punt, el cap de missió de l’Open Arms, Ricardo Gatti, ha contestat a l’executiu central i ha insistit que en la situació en què es trobava l’embarcació humanitària “no era possible una altra cosa que no fora el desembarcament”. “La situació a bord, amb patiment físic i psicològic, era inaguantable”, ha afegit.

Gatti denuncia que durant díhuit dies “cap país, ni Itàlia, ni Espanya, ni la Unió Europea, han fet res”. “Ara, en dos dies sembla que tot el món corre per a posar-hi solució i eximir-se de responsabilitats”, ha assenyalat. El cap de missió de l’Open Arms no se’n penedeix: “Si en ens volen donar la culpa o intentar tergiversar la realitat per a acusar-nos, avant”, ha dit. 

Primer dia a Lampedusa

Els 83 migrants que desembarcaren dimarts a la nit a Lampedusa estan en un centre d’acollida, després d’haver passat revisions mèdiques al mateix moll del port.

La Comissió Europea ha confirmat que seran reubicats a Espanya, França, Alemanya, Portugal i Luxemburg. L’executiu comunitari ha insistit, a més, que està “preparat” per a començar a coordinar-ne el procediment, però no ha detallat encara quantes persones enviaran a cada país. 

El vaixell humanitari es trasllada ara a un port sicilià, on estarà paralitzat mentre dure la investigació per un delicte de segrest de persones, que està fent la Fiscalia d'Agrigent

També et pot interessar

stats