L'Open Arms aplega a les costes de Gaza amb 500.000 racions de menjar

L'embarcació han estrenat la nova ruta marítima d'ajuda humanitària, que en els pròxims dies recorrerà una segona nau amb un altre carregament d'aliments de l'ONG espanyola World Central Kitchen

Uns xiquets palestins contemplen l'arribada de l'Open Arms
Uns xiquets palestins contemplen l'arribada de l'Open Arms / Mohammed Salem (Reuters)

L'embarcació espanyola Open Arms, que transporta 200 tones de menjar preparat per l'ONG World Central Kitchen (WCK) del xef José Andrés, equivalent a vint camions d'ajuda, ja ha arribat a les costes de Gaza. Les dues organitzacions no governamentals planegen des de fa mesos l'obertura d'aquest corredor humanitari per via marítima, que es va inaugurar dimarts passat amb l'eixida des de Xipre de la nau, que transporta un carregament equivalent a vora 500.000 racions de menjar.

El mateix xef José Andrés ha compartit part de l'acció de lliurament de "37 milions d'àpats a Gaza" en el seu perfil d'X, on es veu el procés de descàrrega. Poc abans de les 17:00 hores, ja havien deixat dues caixes des de la barcassa de l'ONG espanyola. "Esperem descarregar les 200 tones, en una prova pilot abans que arribe el mal temps", ha explicat.

Els voluntaris de World Central Kitchen han habilitat un espigó provisional de 35 metres per al desembarcament. Aquest dijous, un portaveu de l'ONG va donar per segur que estaria a punt a l'arribada i es podria començar l'entrega ràpidament. Al port xipriota de Làrnaca ja es prepara un segon enviament, 400 tones més, que enviarà una segona nau per a pal·liar la fam provocada pel bloqueig i els atacs d'Israel durant la guerra, que ja dura més de cinc mesos a Gaza.

De fet, WCK està treballant amb el president de Xipre, Níkos Christodoulídis, i el ministre d'Afers Estrangers de Xipre, Constantinos Kombos, per a carregar centenars de tones de menjar en la segona barca que enviaran a Gaza, com bé han compartit en les seues xarxes socials. "També estem embarcant una grua que ens permetrà rebre l'ajuda en terra i camions de lliurament més ràpids", han afegit.

L'ofensiva militar de les tropes de Tel-Aviv ha matat més de 31.000 palestins a la Franja de Gaza, n'ha ferit 73.000, ha forçat el desplaçament del 85% dels dos milions d'habitants de l'enclavament i ha destruït per complet el 60% de les edificacions del territori, segons l'ONU. Gran part de la població patix fam i almenys 27 persones, en la majoria bebés, han mort en el nord de l'enclavament per malnutrició aguda, d'acord amb el Ministeri de Sanitat gazatí controlat per Hamàs.

També et pot interessar

stats