L'OMS veu "plausible" el final de la pandèmia a Europa després de l'onada d'òmicron

Hans Kluge afirma que "hi haurà setmanes i algun mes d'immunitat global, abans que la covid torne cap a finals d'any, però no necessàriament tornarà com a pandèmia"

Una dona es fa una prova de la malaltia del coronavirus en una imatge d'arxiu
Una dona es fa una prova de la malaltia del coronavirus en una imatge d'arxiu / Jeenah Moon (Reuters)

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) llança un missatge d'esperança i reconeix per primera volta que a Europa, on la vacunació està més avançada, podríem estar més prop del final de la pandèmia.

El director de l'OMS per a Europa, Hans Kluge, ha declarat que és "plausible" que una vegada es passe la sisena onada i es passe també el boom de la variant òmicron s'arribe a una fase final de la pandèmia. "És plausible que la regió s'estiga acostant al final de la pandèmia", afirma.

Hans Kluge ha dit que quan la covid torne, cap a finals d'any, ja no ho farà necessàriament com una pandèmia. "Hi haurà setmanes i algun mes d'immunitat global, abans que la covid torne cap a finals d'any, però no necessàriament ho farà com a pandèmia", apunta el directiu.

No obstant això, ha demanat prudència davant l'aparició de noves variants a causa de la versatilitat del virus. "Una vegada que baixe l'onada d'òmicron, hi haurà per unes setmanes i uns mesos d'immunitat general, siga per la vacuna o perquè la gent serà immune per la infecció i també una baixa per l'estacionalitat", ha assegurat el director de l'OMS per a Europa.

Canvi de gestió de moviments a Europa

Es van fent, per tant, passos per a tractar el virus d'una altra forma i la Unió Europea canviarà aquesta setmana de gestió dels moviments entre països per a facilitar la mobilitat de les persones. Desapareixerà el mapa de contagis que serveix per a establir limitacions de moviment entre els països i el certificat covid marcarà qui pot viatjar.

També et pot interessar

stats