L'OMS anuncia que en les pròximes 8 setmanes òmicron contagiarà més de la meitat de la població europea

El director de l'Organització Mundial de la Salut a Europa ha manifestat que és prematur considerar ja la covid una malaltia endèmica

Seqüenciació de mostres de coronavirus en un laboratori
Seqüenciació de mostres de coronavirus en un laboratori / EuropaPress

El director de l'Organització Mundial de la Salut a Europa, Hans Kluge, ha advertit aquest dimarts en roda de premsa que s'espera que més de la meitat de la població europea s'infecte amb la variant del coronavirus òmicron entre les pròximes sis-huit setmanes.

Europa ha notificat més de 7 milions de nous casos de covid només en la primera setmana de 2022, doblant els casos en només dues setmanes, segons ha recordat el director europeu de l'OMS.

"A aquest ritme, l'Institut de Mesurament i Avaluació de la Salut pronostica que més del 50% de la població de la regió s'infectarà amb Omicron en les pròximes 6 a 8 setmanes", ha confirmat Kluge.

Prematur considerar la covid una malaltia endèmica

"Cal ser molt previnguts amb les prediccions sobre el futur" ha incidit el directiu de l'OMS, qui ha insistit que la prioritat ara mateix és protegir els grups vulnerables i al personal sanitari, així com minimitzar els trastorns en l'economia i les escoles.

Kluge ha recordat que el coronavirus ens ha sorprés "més d'una vegada" i que "no és bona idea" fer previsions, a més de destacar que l'objectiu fonamental per a enguany és "estabilitzar la pandèmia".

També et pot interessar

stats