L'OMS destaca la "tendència a la baixa" dels contagis de pigota del mico a Europa

Els Estats Units, Espanya, el Brasil, França i Alemanya són els països que més casos han notificat

Erupció provocada per una infecció de pigota dels micos
Erupció provocada per una infecció de pigota del mico / Europa Press

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha destacat la "tendència a la baixa" dels contagis de pigota del mico a Europa, però no al continent americà. 

Des de l'1 de gener i fins al 5 de setembre s'han notificat 52.997 casos de pigota del mico a tot el món i 18 morts, segons l'últim informe publicat per l'organisme. El nombre de casos nous informats setmanalment a escala mundial ha disminuït un 25,5% en la setmana del 29 d'agost al 4 de setembre en comparació amb la setmana anterior.

Els 10 països més afectats són els Estats Units d'Amèrica (19.351), Espanya (6.645), el Brasil (5.197), França (3.646), Alemanya (3.493), el Regne Unit (3.413), el Perú (1.546), el Canadà (1.289), els Països Baixos (1.172) i Portugal (871). Junts, aquests països representen el 88% dels casos notificats al món.

"S'estan observant canvis en la conducta de les persones amb major risc de contraure el virus, la qual cosa podria explicar aquesta reducció de casos en algunes zones", ha asseverat l'especialista en pigota del mico de l'OMS, Rosamund Lewis.

No obstant això, i malgrat la reducció de contagis a Europa, Tedros ha avisat que aquesta tendència a la baixa pot suposar "un perill si obri la porta a la relaxació". Per aquest motiu ha recomanat als països que continuen avançant en mesures de salut pública, comunicació, realització de proves i, en el cas que tinguen vacunes, que les administren.

També et pot interessar

stats