Sanitat comença a citar pacients de risc per a la vacuna contra la pigota del mico

La vacunació es realitzarà principalment als Centres de Prevenció i Informació de la Sida de cadascuna de les tres províncies de la Comunitat Valenciana

Dosis de la vacuna 'Imvanex' contra la pigota del mico
Dosi de la vacuna 'Imvanex' contra la pigota del mico / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública començarà a citar a través d'SMS al voltant de 730 persones que són pacients de risc per a efectuar la vacunació contra la pigota del mico, a fi de reduir el risc d'infecció.

Segons ha informat a través d'un comunicat, el passat 22 d’agost es va dur a terme la reunió de la Comissió de Salut Pública del Sistema Nacional de Salut, en la qual es van establir les prioritats per a la vacunació a la Comunitat Valenciana. 

D’aquesta manera, s'ha començat ja a citar homes de fins a 60 anys que reben profilaxi preexposició al VIH; homes amb infecció per VIH en seguiment a les consultes hospitalàries que complisquen amb els criteris d'edat (fins a 60 anys), persones amb alt intercanvi de parelles sexuals (deu o més en els últims dotze mesos o tres parelles en els últims tres mesos), persones que acudeixen a llocs específics per a practicar sexe en grup, i persones que han tingut una infecció de transmissió sexual en l'últim mes i que no hagen rebut la vacuna amb anterioritat.

La vacunació es du a terme principalment als Centres d'Informació i Prevenció de la Sida (CIPS) de cadascuna de les tres províncies, prèvia sol·licitud de cita per a la vacunació en cada centre. Se'ls ha començat ja a remetre un SMS que indica que poden sol·licitar-la.

Profilaxi postexposició

Quant a la profilaxi postexposició, a la Comunitat Valenciana es continuarà vacunant els contactes estrets de casos confirmats amb alt risc de malaltia greu. La identificació es realitza mitjançant les corresponents enquestes epidemiològiques.

També es continuarà vacunant el personal sanitari que ha atés els pacients o ha pres mostres sense l'equip de protecció individual adequat, o si aquest ha fallat. I continuarà també fent-ho amb altres contactes estrets identificats mitjançant les corresponents enquestes epidemiològiques. 

Fins al moment, s'han administrat a la Comunitat Valenciana un total de 94 dosis de la vacuna contra la pigota del mico, seguint les recomanacions de la Comissió de Salut Pública.

418 casos a la Comunitat Valenciana

A més, des de l'última actualització, s'han confirmat tretze nous casos positius de pigota del mico a la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, són 418 els casos positius registrats en la Comunitat Valenciana: 159 a la província d'Alacant, 12 a la província de Castelló, 218 a la província de València i 29 no residents.

També et pot interessar

stats