L’Índia supera les 3.000 víctimes diàries per coronavirus

El país trenca la barrera de les 200.000 defuncions des del començament de la pandèmia amb els centres sanitaris col·lapsats

Cremació massiva de cosos en la regió de Nova Delhi, una de les més castigades per l'actual onada de la pandèmia
Cremació massiva de cossos a Nova Delhi, una de les zones més castigades per l'onada actual de la pandèmia / Reuters

El coronavirus ja ha causat més de 200.000 morts a l’Índia des del començament de la pandèmia. Aquesta xifra s’ha assolit després d'haver-se registrat un nou rècord de defuncions diàries: més de 3.000 l’última jornada. Els contagis tampoc no donen treva al país i aquest dimarts se n'hi han detectat 360.000 més. 

La pandèmia està adoptant els últims dies un ritme virulent a l’Índia, on alguns estats tenen els centres sanitaris col·lapsats. Des de l’inici de la crisi sanitària, l’Índia ha registrat 201.187 morts i 19,7 milions de contagis, de fet és el quart país del món amb més morts vinculades a la Covid-19, tan sols per darrere dels Estats Units, Mèxic i el Brasil.

A pesar que els contagis havien donat un lleu respir en la jornada anterior, la pandèmia ha tornat a fer créixer les xifres a l’Índia, sobretot a la capital Nova Delhi i a l'estat de Maharashtra. L’última jornada a Nova Delhi es va informar de 24.149 nous contagis i 381 morts en un sol dia, la major taxa de mortalitat registrada fins ara en el balaç oficial. L'estat occidental de Maharashtra, per la seua banda, també va trencar rècords amb 66.358 nous positius i 895 morts les últimes 24 hores.

Falta oxigen als hospitals

Els hospitals dels estats més afectats estan patint problemes de subministrament de material sanitari, un dels principals és la falta d’oxigen. Les imatges de crematoris desbordats i la sobresaturació de pacients ales unitats de vigilància intensiva han despertat el compromís de diversos països, que han començat a enviar ajuda.

També et pot interessar

stats