L’Índia registra el primer descens de contagis de les últimes setmanes

Arriben els primers enviaments de material sanitari dels països europeus

Cremació massiva de cadàvers a l'Índia
Cremació massiva de cadàvers a l'Índia / Reuters

L'Índia ha registrat aquest dimarts el primer descens de casos de coronavirus després d’una setmana d’escalada continua. El país asiàtic ha registrat quasi 30.000 positius menys que el dia anterior. Tot i això, la xifra continua sent molt elevada, s’han diagnosticat 323.144 nous contagis. 

També s’ha registrat, per primera vegada en els últims catorze dies, un descens de les defuncions al territori indi. En la última jornada, l’Índia ha comunicat 41 víctimes menys que en l’informe previ, tot i això són 2.771.

L’Índia travessa els pitjors dies de la pandèmia. El balanç oficial del Ministeri de Salut recull 17,6 milions de casos de coronavirus i 197.894 morts. 

El país s'ha convertit en l'epicentre global de la pandèmia en els últims dies, quan el coronavirus ha multiplicat la taxa de positius dramàticament. De fet, segons el màxim responsable de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom, els contagis de l’Índia representen més d'un terç de les infeccions del planeta. 

El repunt de casos ha provocat un col·lapse sanitari als hospitals de les regions més afectades, com Nova Delhi o l'occidental Maharashtra. També s’ha hagut de recórrer a cremacions massives. 

Recerca d'ajuda sanitària

Tenint en compte aquesta situació, diversos països estan enviant material sanitari. Un d'aquests és el Regne Unit, que ha enviat a l’Índia cent ventiladors i 95 concentradors d'oxigen. El primer ministre indi també va parlar ahir dilluns amb el president dels Estats Units, Joe Biden, per a ratificar el compromís d'ajuda sanitària del país nord-americà.

Mentrestant, a la resta del món, alguns països prohibeixen els vols amb l’Índia per a evitar contagis. L’últim ha sigut Austràlia, que s’ha sumat a la decisió d’Itàlia, que prohibeix l’entrada al país dels viatgers procedents de l’Índia. 

Pel que fa a Espanya, ara per ara no s’ha implantat cap restricció sobre els vols, de fet en la compareixença que va oferir ahir dilluns el responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va restar importància a la variant india i no veu necessari adoptar mesures.

També et pot interessar

stats