Nou rècord de 1.761 morts en 24 hores per coronavirus a l'Índia

El govern de Nova Delhi ha imposat un confinament fins dilluns que ve pel temor d'un col·lapse del sistema sanitari

Milers de treballadors migrants han acudit en massa a estacions de tren i autobús per a escapar al confinament de Nueva Delhi, a l'Índia
Milers de treballadors migrants han acudit en massa a estacions de tren i autobús per a escapar al confinament de Nova Delhi, a l'Índia / Adnan Abidi (Reuters)

L'Índia ha registrat un nou rècord de morts per coronavirus, 1.761 en les últimes 24 hores, mentre que el nombre d'infeccions ha experimentat una lleugera baixada, encara que es manté per damunt de 250.000. Segons les últimes dades del Ministeri de Salut indi, el total de defuncions per la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia ha augmentat a 180.530, mentre que els 259.170 nous contagis han espentat la xifra total fins als 15,3 milions.

El segon país més afectat del món en termes absoluts, després dels Estats Units (32 milions de casos), ha experimentat un espectacular augment de les infeccions en les últimes setmanes en el marc d'una segona onada de la pandèmia, i des de dijous passat registra més de 200.000 contagis diaris, amb el record de 273.000 de dilluns.

La situació ha portat al govern de Nova Delhi a imposar un confinament de la població fins dilluns que ve pel temor a un col·lapse del sistema sanitari per la crítica falta de llits de vigilància intensiva i d'oxigen als hospitals.

La capital índia va registrar 240 defuncions, un rècord per a la ciutat i una dada molt més elevada que les 161 morts reportades el dia anterior, mentre que amb prop de 23.600 noves infeccions, pràcticament una de cada tres persones que es van fer la prova del coronavirus van donar positiu.

La decisió anunciada de tancar Nova Delhi durant una setmana ha deixat imatges de milers de treballadors migrants acudint en massa a estacions de tren i autobús per a escapar del confinament, pel temor de veure's atrapats sense diners a la ciutat.

Altres estats, com l'occidental Maharashtra o el del nord Rajasthan, han imposat en les últimes setmanes restriccions similars; mentre que el Regne Unit ha agregat a l'Índia a la seua "llista roja" de països de risc i els Estats Units ha recomanat no viatjar-hi.

Ha administrat ja 127 milions de vacunes

L'Índia ha anunciat que expandirà la seua campanya de vacunació per a immunitzar tota la seua població de majors de 18 anys a partir de l'1 de maig, liberalitzant els preus de les vacunes amb la intenció d'augmentar-ne la producció i disponibilitat. El país ha administrat 127 milions de dosis des de l'inici de la campanya de vacunació el gener passat, amb 3,2 milions en les últimes 24 hores.

També et pot interessar

stats