L'icònic restaurant flotant de Hong Kong s'afona poc després de salpar de la ciutat

El mal oratge va provocar que el vaixell es negara quan, remolcat per altres embarcacions, es dirigia cap a una nova ubicació

El restaurant flotant Jumbo remolcat per vaixells, poc abans de naufragar
El restaurant flotant Jumbo remolcat per vaixells, poc abans de naufragar / Tyrone Siu (Reuters)

A penes una setmana. És el temps que ha durat surant en mar oberta el famós restaurant flotant Jumbo, una de les atraccions turístiques més populars de Hong Kong. L'embarcació va afonar-se diumenge passat a la Mar de la Xina Meridional sols uns dies després de salpar de la que havia sigut la ubicació fixa durant dècades, segons ha publicat en les últimes hores el diari local South China Morning Post. Remolcat per altres vaixells, havia abandonat la ciutat xinesa dimarts de la setmana passada rumb a un nou enclavament que no s'havia revelat encara.

L'empresa operadora del Jumbo, Aberdeen Restaurant Enterprises, explica en un comunicat citat pel mitjà xinés que, en creuar les aigües pròximes a les illes Paracel, la nau i els vaixells que la remolcaven es toparen amb "condicions meteorològiques adverses" que provocaren que l'aigua entrara en el casc de l'embarcació-restaurant.

Finalment, el vaixell va bolcar "malgrat els esforços de l'empresa responsable del transport per a rescatar-lo", assevera el comunicat. Segons el diari local, cap membre de la tripulació va resultar ferit en l'incident. La companyia indica que la gran profunditat de les aigües de la zona, més de mil metres, dificulta les possibles tasques de recuperació del restaurant.

Amb capacitat per a 2.300 comensals, Jumbo era un dels senyals d'identitat de l'àrea d'Aberdeen, en la costa sud de l'illa de Hong Kong. Construït durant els anys setanta, va costar 32 milions de dòlars en moneda hongkonguesa —3,8 milions d'euros al canvi actual—, però estava tancat des de 2020, quan la pandèmia de covid-19 i les restriccions afectaren greument el sector turístic de l'excolònia britànica.

L'empresa operadora va anunciar el maig que traslladaria el vaixell fora de Hong Kong a causa de la impossibilitat de costejar el manteniment conforme a les regulacions del territori, assenyala el rotatiu.

Tant la regió autònoma de Hong Kong com la Xina continental han mantingut estrictes mesures de prevenció en les fronteres, que encadenen dos anys tancades al turisme. Malgrat que des del maig passat Hong Kong accepta l'entrada de turistes internacionals, encara han de romandre durant almenys set dies en una quarantena costejada per ells mateixos en hotels habilitats específicament per a això.

També et pot interessar

stats