L’FMI proposa una taxa per a empreses i persones amb més ingressos per a compensar la despesa per la Covid-19

Insta a modificar determinats impostos, com el de patrimoni, per a finançar els serveis bàsics. 

Interior de la Borsa de Madrid en una imatge d'arxiu
La Borsa de Madrid en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha proposat la implantació d’una taxa Covid temporal als països avançats per a compensar la despesa pública extraordinària a què obliga la pandèmia.

Aquest organisme internacional veu necessari obtindre nous recursos econòmics, i insta a recaptar-los de les empreses i els contribuents amb més ingressos per a compensar l’esforç pressupostari que requereix l’eixida de la crisi

L’FMI considera que la nova taxa pot ajudar a pal·liar l’erosió fiscal i a reduir la desigualtat que pot deixar la pandèmia. A més, planteja modificar els impostos de patrimoni o sobre successions, i a posar fi a les llacunes fiscals que frenen la recaptació dels estats. 

Avançar cap als objectius de desenvolupament sostenible

L’organisme monetari considera que aquests nous ingressos es poden destinar a salut o educació, alhora que permetran avançar en els objectius de desenvolupament sostenible. 

En qualsevol cas, des de l'FMI aclareixen que el nou impost pot ser temporal, i insta a obtindre'l especialment d'aquelles empreses que han incrementat els resultats a causa de la pandèmia. 

També et pot interessar

stats