L’FMI millora al 6,4% la previsió de creixement d'Espanya

A pesar del repunt, el Fons preveu que la desocupació a Espanya continue a l'alça i tanque l’any en el 16,8%. 

Imatge d'arxiu del Fons Monetari Internacional
Imatge d'arxiu del Fons Monetari Internacional / Reuters

L'economia d'Espanya creixerà en 2021 el 6,4% i liderarà la recuperació dels grans països de la zona euro, que, en conjunt, progressaran un 4,4% enguany, segons calcula el Fons Monetari Internacional (FMI) en les projeccions de primavera.

En aquestes noves estimacions, que dibuixen una progressiva recuperació després de la crisi provocada per la pandèmia, l'FMI ha elevat respecte al gener en cinc dècimes la previsió per a Espanya i en dues la de l'eurozona per a l’exercici d’enguany. Així, manté en el 4,7% el creixement per a Espanya en 2022.

El Fons creu que, a mesura que la població es vacune, es reprendran activitats de contacte que donaran "un impuls significatiu" al creixement econòmic, amb una demanda fins llavors continguda, que es finançarà amb els estalvis acumulats de 2020, tal com apunta l'organisme en l’informe sobre perspectives globals.

De les quatre economies principals de l'euro, Espanya serà la que registre un major creixement enguany, seguida de França, amb un 5,8% (tres dècimes per damunt del que s'havia calculat al gener); Itàlia, un 4,2% (un punt i dues dècimes percentuals millor que al gener) i Alemanya, un 3,6% (una dècima millor que al gener).

A pesar del repunt, l’FMI preveu que la desocupació a Espanya continue a l'alça i tanque l’any en el 16,8%, per damunt del 15,5% de 2020, també al capdavant de la zona euro, juntament amb Grècia.

L'expansió a la zona euro vindrà apuntalada pel començament del desemborsament del programa Nova Generació de la Unió Europea (UE) destinat a revitalitzar i reformar l'economia després de la pandèmia, amb fons per valor de 750.000 milions d'euros i el suport monetari del Banc Central Europeu (BCE).

També et pot interessar

stats