L'exèrcit ucraïnés manté la resistència a Bakhmut enmig d'anuncis de Rússia de xicotets avanços

Ucraïna anuncia la destrucció de dues bases russes a Melitópol amb centenars de morts

L'exèrcit rus dispara un canó a la regió de Zaporíjia, a Ucraïna
L'exèrcit rus dispara un canó a la regió de Zaporíjia, a Ucraïna / Ministeri de Defensa de Rússia

Es manté la resistència ucraïnesa a la ciutat estratègica de Bakhmut. No s'han confirmat les informacions sobre una retirada tàctica d'aquest enclavament enmig d'anuncis de Rússia sobre xicotets avanços.

El comandament oriental de les forces ucraïneses assegura que la situació a la ciutat assetjada és difícil, però que encara està sota control i que és fals que hi haja una retirada massiva. Ucraïna assegura, a més, que els avanços russos tenen un cost molt elevat, que xifra en 500 baixes diàries.

Les milícies russes de Donetsk, per la seua part, informen que les unitats mercenàries del Grup Wagner han pres el control de l'estació ferroviària de Stupki, al nord de Bakhmut. Aquesta estació es considera clau per a tindre accés al centre de la ciutat, on els combats es lliuren casa per casa.

Segons l'expert militar rus Boris Rozhin, les tropes russes tenen el control de prop del 40% del territori.

Una victòria russa a Bakhmut tindria un valor simbòlic i propagandístic per al Kremlin, però alguns analistes qüestionen el preu tan alt que s'està pagant.

A més, afegeixen que la importància operativa al camp de batalla és molt baixa, perquè els ucraïnesos poden retirar-se uns quants quilòmetres i establir una nova línia defensiva.

Destruïdes dues bases russes a Melitópol amb centenars de morts

D'altra banda, les forces militars d'Ucraïna han destruït dues bases militars russes a la ciutat ucraïnesa de Melitópol i han causat centenars de morts entre els soldats ocupants, segons ha informat aquesta nit l'alcalde, Ivan Fédorov.

"Es van sentir dues poderoses explosions als districtes del nord de la ciutat. Tenim informació que  dues bases, on estaven estacionats els russos, van ser destruïdes", ha dit l'alcalde de Melitópol. Segons les primeres dades, "centenars de soldats ocupants han mort", ha agregat.

L'agència ucraïnesa Ukrinform recorda que les autoritats ocupants van emetre una ordre per a designar Melitópol com el centre administratiu de la zona ocupada de la regió de Zaporíjia.

També et pot interessar

stats