A la castigada Bakhmut, a l'est d'Ucraïna, encara queden 4.500 civils enmig dels combats

El control d'aquesta ciutat ucraïnesa asseguraria un corredor als russos per a traslladar armes i soldades per tot l'est d'Ucraïna

329181593 569756144791399 4693250092286927528 n
Els russos han destruït més de 4.400 edificis residencials a Bakhmut / Facebook: Oleksii Reva

A la ciutat de Bakhmut, a l'est d'Ucraïna, punt estratègic en el qual se centren actualment els combats entre russos i ucraïnesos, encara queden 4.500 civils dels més de 70.000 que residien en aquesta urbs.

L'alcalde de la ciutat, Oleksii Reva, ha relatat en el seu compte de Facebook com és de dolorós per als seus ciutadans el setge de la població, el control de la qual asseguraria un corredor als russos per a traslladar armes i soldades per tot l'est d'Ucraïna.

Hi ha batalles pesades per al nostre Bakhmut. És dolorós veure el que les bombes enemigues estan fent a la ciutat, en el que estan convertint una comunitat. L'enemic destrueix sense pietat la ciutat, paralitza i mata a civils Oleksi Reva - Alcalde de Bakhmut

"Ara 4.500 habitants romanen a la ciutat. Els residents reben aliments, aigua i productes d'higiene. Continuem portant pa a la ciutat, dues vegades per setmana per a 5.000 racions", ha agregat l'alcalde.

Els russos han destruït 4.400 edificis residencials

Però és extremadament perillós circular a Bakhmut. "L'enemic destrueix sense pietat la ciutat, paralitza i mata a civils. Fins hui, els russos han destruït més de 4.400 edificis residencials. No hi ha perdó per a ells!", ha afegit Reva.

El màxim edil d'aquesta ciutat acompanya els seus comentaris en Facebook amb diverses fotografies de carrers i edificis completament destruïts pels atacs russos.

A la zona, pertanyent a la regió ucraïnesa de Donetsk, actua el denominat grup Wagner, un equip de mercenaris lligats al president de Rússia, Vladímir Putin, que lluiten carrer per carrer contra els ucraïnesos per a controlar la ciutat.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, va reconéixer aquest dimecres que la guerra contra els russos s'ha empitjorat en aquesta estratègica localitat i va anunciar que enviaria més efectius per a lluitar contra els invasors.

El mandatari ucraïnés va agregar per a documentar la cruesa dels combats que des de dijous han mort en aquest front, situat en la zona del Donbass, més de 800 efectius russos, encara que no va concretar el nombre de baixes registrades entre les forces ucraïneses.

També et pot interessar

stats