S'intensifiquen els atacs de l'exèrcit rus sobre Bakhmut

La batalla final en el bastió del Donbass que encara controlen les forces ucraïneses, sembla pròxima. Zelenski ha dit que continuaran defenent Bakhmut, però no a qualsevol preu

Un militar ucraïnés camina per un carrer buit i destrossat, mentre continua l'atac de Rússia a Bakhmut, a la regió de Donetsk,
Un militar ucraïnés camina per un carrer buit i destrossat, mentre continua l'atac de Rússia a Bakhmut, a la regió de Donetsk, / Serghii Nuzhnenko (Reuters)

Aquest dimecres, quan es complixen 370 dies des que es va iniciar la invasió d'Ucraïna, s'intensifiquen els atacs de l'exèrcit rus sobre Bakhmut, el bastió del Donbass que encara controlen les forces ucraïneses.

Les autoritats ucraïneses reconeixen que les forces russes són superiors, però avisen que estan patint baixes massives que obliguen els soldats mobilitzats recentment a rellevar els mercenaris del grup Wagner.

La batalla final de Bakhmut sembla que està pròxima. El mateix president Volodímir Zelenski ha dit que continuaran defenent aquesta ciutat que s'ha convertit en un símbol més de la guerra, però no a qualsevol preu.

És un punt clau per a assegurar la regió de Donestk, al Donbass, però ara mateix és una ciutat fantasma amb edificis en flames.

Des de l'infern de Bakhmut, un soldat ucraïnés ha enviat un missatge gravat amb el seu telèfon mòbil que s'ha escampat per les xarxes socials. "28 de febrer, Bakhmut. La ciutat està en flames. L'enemic avança, però Ucraïna vencerà. Putin és un malparit", diu en el seu missatge.

Stoltenberg assegura que Ucraïna serà membre de l'OTAN "a llarg termini"

D'altra banda, el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha assenyalat aquest dimarts que l'entrada d'Ucraïna en l'Aliança Atlàntica és "a llarg termini" i ara la prioritat és ajudar el país a "seguir" com a nació sobirana i independent enfront de la invasió russa ordenada per Vladímir Putin fa un any.

"Els aliats de l'OTAN van acordar que Ucraïna es convertirà en membre de la nostra aliança, però al mateix temps que aquesta és una perspectiva a llarg termini", ha explicat el cap polític de l'OTAN en declaracions des de Finlàndia, on s'ha reunit amb les autoritats finlandeses per a tractar la seua adhesió a l'aliança militar.

 "L'important ara és donar suport a Ucraïna, llavors ningú pot dir exactament quan acabarà aquesta guerra, però quan acabe, hem d'assegurar-nos que la història no es repetisca, que Putin no pot seguir atacant els veïns", ha aprofundit el secretari general aliat.

L'OTAN reconeix des del 2008 les aspiracions euroatlàntiques d'Ucraïna i Geòrgia, dos països amb els quals manté una relació específica i als quals tracta com a futurs membres de l'aliança, si bé, tenint en compte la situació militar en els dos països, els aliats no han fet passos per a avançar en la seua adhesió formal al bloc.

També et pot interessar

stats